Το 2010 η Microsoft είχε προσπαθήσει να εξαγοράσει το Facebook έναντι 24 δισ. δολαρίων

by George Polyzos • On 24-10-2016 • AT 11:54 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet Newsroom

facebook

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Steve Ballmer, αποκάλυψε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι το 2010 η Microsoft επιχείρησε να εξαγοράσει το Facebook έναντι του ποσού των 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο τέως CEO της Microsoft και νυν ιδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ των L.A. Clippers, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, τόνισε επίσης ότι μπορεί τότε ακόμη το Facebook να μην είχε την αξία που έχει σήμερα αλλά «αναπτυσσόταν σαν τρελό». Πρόσθεσε ακόμα πως η πρόταση εκ μέρους της Microsoft ήταν απολύτως σοβαρή και ότι σεβάστηκε απόλυτα την απόφαση του Mark Zuckerberg να την απορρίψει.

steve-ballmer-to-retire-as-microsoft-ceo

Το 2010 όταν έγινε η προσπάθεια εξαγοράς, η Microsoft κατείχε ήδη το 1,6% των μετοχών του Facebook. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη προσπάθεια εξαγοράς του Facebook. Λίγο νωρίτερα, το 2006 και ενώ η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης ήταν μόλις δύο ετών, η Yahoo επιχείρησε να το εξαγοράσει έναντι του ποσού του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Σήμερα το Facebook έχει χρηματιστηριακή αξία που φτάνει στα 379 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ ο Zuckerberg είναι ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη με μία περιουσία που εκτιμάται στα 56 δισεκατομμύρια δολάρια.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons