Tizen Developer Conference 2013, το μέλλον της Samsung

by Stefanos Kofopoulos • On 22-05-2013 • AT 1:39 pm • 8 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

Tizen Developer Conference 2013, το μέλλον της Samsung

Σήμερα ξεκινάει το δεύτερο ετήσιο Tizen Developer για την νέα γενιά smartphones της Samsung. Τρεις μέρες στο San Francisco γεμάτες από developers και σημαντικά ονόματα της Samsung που επενδύουν στο μέλλον της εταιρείας παράλληλα και μετά το Android.

Developers ολου του κοσμου ενωθειτε, το Tizen OS χρειαζεται games, apps και φυσικα smartphones

Η Samsung κάνει ό,τι μπορεί για να χτίσει το μέλλον του Tizen. To φετινό Tizen Developer Conference 2013 έχει ομιλητές και θέματα που καλύπτουν ό,τι ακριβώς θέλει να πετύχει η Sammy με το νέο της λειτουργικό. Apps από developers, games από εταιρείες, λίγο από μέλλον του mobile web, εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και φυσικά μεγάλα στελέχη της Samsung που θα προωθήσουν το όραμα για τα νέα high-end Tizen smartphones που έρχονται.

Ήδη ξέρουμε από επίσημα χείλη ότι έρχεται νέο Tizen smartphone με κορυφαία χαρακτηριστικά που δεν υπάρχουν σε άλλο smartphone της Samsung. Γνωρίζουμε επίσης ότι η Samsung ετοιμάζει το δεύτερο επεισόδιο για το brand Galaxy smartphones, μετά την παρουσίαση του Galaxy S4 με Android. Η συνεργασία με Mozilla – Samsung για την δημιουργία του νέου Servo browser για το mobile web είναι επίσης ένα ακόμα σημάδι για το τι πρόκειται να συμβεί.

Το γεγονός και μόνο ότι η Samsung υποστηρίζει το Tizen με δηλώσεις και για δεύτερη χρονιά με Tizen Developer συνέδριο στο San Francisco λέει επίσης πολλά. Το 2013 θα είναι μια σημαντική χρονιά για την Samsung αλλά και το Tizen OS.

Tizen Developer Conference 2013

The 2nd annual Tizen Developer Conference is a technical conference for Tizen developers, App developers, ISVs, Platform designers, Operators, OEMs, Hardware vendors, Software vendors, Open source enthusiasts, and anyone engaged in Tizen. The conference will be held at the Hilton Union Square in San Francisco, CA Wednesday May 22 to Friday May 24, 2013. This conference will engage a worldwide audience, and bring together businesses and individuals who share a common goal in developing Tizen as an open platform for a wide range of devices. Attendees will explore the future of open source mobile computing in devices ranging from smart phones to in-vehicle infotainment systems.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

8 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Η Samsung το έχει δει σοβαρά το Tizen, νέος κακός μπελάς βρήκε τους προγραμματιστές. Βέβαια το Android είναι εδραιωμένο στην αγορά και οι τεράστιες πωλήσεις των smartphone της Samsung οφείλονται και στην επικράτηση του Android. Για πολλά χρόνια θα παραμένουν παράλληλα αυτά τα δύο λειτουργικά, το θέμα είναι πώς θα καταφέρει να τραβήξει προγραμματιστές τη στιγμή που δεν το έχουν καταφέρει ολόκληρα Windows Phone. Έχουν ξαναγίνει τέτοιες προσπάθειες χωρίς επιτυχία.

  • Εγώ πάλι θα σου πω γιατί θα πετύχει και μάλιστα σύντομα.

   Αν πείσει devs, έρθει με ένα σωρό βασικά apps, δυνατό και λιγότερο δυνατό hardware και συσκευές έτοιμες για το κοινό και όχι ανακοινώσεις τύπου σε 6-9 θα βγάλω αυτό! Ενώ διαγράφει πλήρως τα android εκτός του galaxy Τότε θα πετύχει:

   είναι samsung, έχει αντιμετωπίσει iphone, έχει δίκτυα διανομής και καινοτομίες και δεν είναι blackberry ούτε nokia. Σύντομα το android θα συρρικνωθεί. Προσωπικά είχα windows phone 7, ακόμα και τότε είχε καλύτερη μπαταρία και φοβερά απλά χαρακτηριστικά-εμπειρία που μόνο στα αγγλικά μπορώ να εκφράσω slick από ics jb δεν έχω δει καθόλου. Ήδη είμαι σε root με frozen apps με κολλήματα και τρέμουλα, με κακή υποστήριξη browser κλπ κλπ. Ας γίνει το νέο android χωρίς τα χούγια του android

   • Πιθανόν να γίνει αυτό που λες, αλλά είναι πολύ νωρίς και τίποτα δεν δείχνει ότι η Samsung το χει στο software. Τα πάντα στο development αυτή τη στιγμή κάνουν export σε Android ή ios, σε τίποτα άλλο. Το Tizen δεν υπάρχει στο χάρτη. Επιπρόσθετα αυτή τη στιγμή η Google δεν είναι ανοχύρωτη. Εχει τη Motorola, την τεράστια τεχνογνωσία της στο Software και το Android να έχει συντριπτική πλειοψηφία σε οικονομικές συσκευές λόγω της αποδεδειγμένα ανοιχτής του φύσης. H Samsung δεν έχει ιδιαίτερη εμπειρία στο hardware. Η εμπειρία της Samsung στο software είναι αντιστρόφως ανάλογη της Google στο hardware(αν και τον τελευταίο καιρό με google glass δείχνει ότι καλύπτει τα κενά γρήγορα). H Google έχει ένα τεράστιο δίκτυο API με εκπληκτικές υπηρεσίες social networks, cloud drive, mail, maps άπειρα apps, online translations. Στο software κατά τη γνώμη μου είναι ανώτερη ακόμη κι από την Apple. Δεν είναι καθόλου εύκολα τα πράγματα για το Tizen.

   • Διόρθωση εννοούσα H Samsung δεν έχει ιδιαίτερη εμπειρία στο software όχι στο hardware.

   • Συμφωνώ για το software experience της Samsung αλλά έχει compatibility με Android apps, το Galaxy brand και πολλά λεφτά για marketing

   • Μιας και αναφέρεις και τη motorola για εκεί πάει το πράγμα… κλειστο-ανοιχτά λειτουργικά και all-in-one.

    Τα apps για μένα έρχονται δεύτερα αν τα βασικά δίνουν το παρόν (πχ μαρέσει να βλέπω το κόστος της διαδρομής με χαμηλής κατανάλωσης και βενζίνη στα 1.85 στο google maps αλλά είναι ένα απλό feature). Όπως η apple δίνει χάρτες, μια μετάβαση δεν είναι δύσκολη αρκεί να έχεις χρήμα. Προσωπικά πλέον χρησιμοποιώ gmail γιατί τότε δεν υπήρχε το outlook. τα υπόλοιπα δεν με ενδιαφέρουν και υπάρχουν εξίσου καλά workarounds (στο android πιάνουν μνήμη και resources) Λίγες συγχωνεύσεις, λίγες εξαγορές και ξαφνικά θα έχουμε google-moto, apple, ms-nokia, samsung και οι μικρότερες πιστεύω θα απορροφηθούν σιγά σιγά.

    κάποτε είχα κάνει μια εργασία για την RIM και έλεγα πως αν δεν ακολουθήσει την apple θα το κλείσει το μαγαζί. ακόμα και μετά το ΒΒ10 συνεχίζει το βιολί της. Η htc είναι μία ακόμα περίπτωση που πιστεύω θα εξαφανιστεί μιας και έχει μείνει πίσω σε τέτοια θέματα και κάνει μπαμ με λύσεις δανεικές. Όπως και η LG που δίνει απλά παρόν. Για όσο η Google αργεί να δει έσοδα/έξοδα>1 από την motorola θα την κρατάει σε αναμονή και το android θα κυκλοφορεί εκεί έξω δανεικό και σαν το linux όπως ήταν πριν 5-6 χρόνια.

    Για τα api δεν ξέρω αλλά νομίζω πως για να τα κλείσει θα πρέπει να είναι και έτοιμη να δώσει δικές τις επιλογές.

    πολύ ενδιαφέροντα άρθρα είναι αυτά εδώ:
    Acquisitions Key to Samsung Success
    http://online.wsj.com/article/SB10001424127887324010704578414251706522238.html

    και αυτό εδώ:
    Samsung’s ‘Good’ Problem: A Growing Cash Pile
    http://online.wsj.com/article/SB10001424127887323798104578454440307100754.html

    Ακόμα μυστήριο για μένα μένει η απόρριψη του bada όπως επίσης και για ποιο λόγο η nokia δεν έχει ήδη απορροφηθεί. Όχι πως αυτό το μοντέλο δεν αποδίδει αλλά είναι γάμος χωρίς στέφανα.

   • Γιατί το Bada ήταν μόνο Samsung και το Tizen έχει και την Intel από πίσω που θέλει απεγνωσμένα να πουλήσει στην mobile αγορά και έχει λεφτά να κάψει.

    Σε όλα τα άλλα συμφωνώ με μια παρατήρηση. Σύντομα, όταν βγουν τα Motorola smartphones υπό καθοδήγηση Google, εκεί θα φανεί ότι το Android δεν είναι καθόλου ανοιχτό.

   • Εύκολα δεν είναι αλλά η Samsung δεν θα πουλήσει Tizen, θα πουλήσει ένα ακόμα Galaxy smartphone. Αυτό είναι μικρή αλλά παράλληλα τεράστια διαφορά γιατί θα μπορεί να το πουλάει φθηνότερα και να κερδίζει περισσότερα με απόλυτο έλεγχο σε software και hardware. Ο καταναλωτής που αγοράζει ό,τι του πουλήσουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας (ξέρουμε πόσο σημαντικές είναι στην Αμερική) θα δει Galaxy smartphone όχι Tizen.

Top

Show Buttons
Hide Buttons