«Τίτλοι τέλους» και για τα Asha και Series 40 της Nokia

by George Polyzos • On 18-07-2014 • AT 12:26 pm • 3 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

Nokia207

 

Στον απόηχο της περικοπής 18.000 θέσεων εργασίας από τη Microsoft, όλα δείχνουν ότι οι τελικές επιπτώσεις για τη Nokia θα είναι πολύ σοβαρότερες καθώς θέτουν σε αμφισβήτηση τον ίδιο τον πυρήνα της ύπαρξής της.

Όπως έγινε γνωστό από χθες, η Nokia θα σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος της γιγαντιαίας περικοπής θέσεων εργασίας που ανακοινώθηκε από τη Microsoft και θα αφορά περίπου το 14% του προσωπικού. Πιο συγκεκριμένα, από τις 18.000 απολύσεις, οι 12.500 θα αφορούν τη Nokia.

Πέρα από τα παραπάνω, αρχικά έγινε γνωστό ότι η σειρά συσκευών Nokia X, που χρησιμοποιεί μία σημαντικά τροποποιημένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android, πρόκειται να «επαναπατριστεί» στο λειτουργικό σύστημα Windows Phone.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με δημοσίευμα του Verge, ένα εσωτερικό υπόμνημα του Jo Harlow, επικεφαλής του τμήματος Smart Devices and Mobile Phones, αποκάλυπτε ότι και οι σειρές συσκευών Series 40 και Asha, δηλαδή οι συσκευές βασικών δυνατοτήτων της Nokia, θα ακολουθούσαν τη μοίρα των Nokia X.

Δηλαδή, εντός των επόμενων 18 μηνών θα σταματήσει η ανάπτυξη νέων συσκευών στις συγκεκριμένες κατηγορίες και σταδιακά θα κάνουν την εμφάνισή τους νέες συσκευές, προς αντικατάσταση των παλαιών, που θα χρησιμοποιούν το Windows Phone. Μάλιστα, στο υπόμνημα η περίοδος των 18 μηνών χαρακτηρίζεται ως «maintenance mode» (λειτουργία συντήρησης) μετά την οποία θα πάψει η παροχή υποστήριξης για τις συσκευές Nokia X,  Series 40 και Asha.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο υπόμνημα του Jo Harlow «η Nokia είχε σαν στόχο την πώληση επιτυχημένου hardware, ωστόσο η Microsoft θα δίνει ικανοποίηση στους καταναλωτές μέσα από τις πλατφόρμες λογισμικού που διαθέτει, τις υπηρεσίες και τις εφαρμογές που θα ενσωματώνονται στο hardware».

Όπως τονίζεται στο υπόμνημα Harlow, «η ταχύτητα μετάβασης στο λειτουργικό σύστημα Windows Phone είναι ζωτικής σημασίας», οπότε αναμένεται τα πρώτα μοντέλα που θα αντικαταστήσουν σε πρώτη φάση τα Nokia X να κάνουν την εμφάνισή τους από τις αρχές του επόμενου χρόνου.

Εάν όλα τα παραπάνω επαληθευθούν, η Nokia ουσιαστικά θα πάψει να υπάρχει στο τμήμα της αγοράς που η ίδια δημιούργησε και συγχρόνως ήταν αυτό που τη βοήθησε να σταθεί όρθια τα τελευταία δύσκολα χρόνια.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. R.I.P Nokiα :-(

    • Πιο πολύ ένα τέλος εποχής και αρχή μιας άλλης. Άλλωστε από τη στιμή που εξαγοράστηκε ήταν αναμενόμενο ότι το “παιχνίδι” θα το καθόριζε η Microsoft, σύμφωνα με τους δικούς της σχεδιασμούς.

      • Ήταν πρωτοπορεί σε πολλά πράγματα! Meego,Symbian, τρομερό hardware,software! Αλλά είχαν λάθος όραμα. Για μένα η μόνη λύση ήταν το Android!!! Σκέψου ότι κάποτε η νοκια άξιζε 200δις και τελικά πωλήθηκε τσάμπα!

Top

Show Buttons
Hide Buttons