Τίτλοι τέλους για τα Xperia Z αντικαθίστανται από τα Xperia X

by George Polyzos • On 29-02-2016 • AT 4:17 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Xperia_Z5_Premium_Lifestyle_CHROME_DESIGN

Η Sony επέλεξε το φετινό Mobile World Congress όχι μόνο για να λανσάρει τη νέα σειρά συσκευών Xperia X αλλά και για να ρίξει τους τίτλους τέλους για την οικογένεια Xperia Z.

«Η σειρά Xperia Z έφτασε στο αποκορύφωμά της, η σειρά Xperia X αντιπροσωπεύει ένα νέο κεφάλαιο και την εξέλιξη της στρατηγικής της εταιρείας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας που έκανε την εμφάνισή της στο Xperia blog.

Ο τερματισμός παραγωγής πρόσθετων συσκευών Xperia Z ήταν ομολογουμένως αρκετά ξαφνικός αφού μέχρι και πριν από ελάχιστο χρονικό διάστημα υπήρχαν φήμες και διαρροές που ήθελαν το λανσάρισμα μίας βελτιωμένης σειράς συσκευών κάτω από την ονομασία Xperia Z6.

Όπως όλα δείχνουν η υποτιθέμενη σειρά Xperia Z6 αντικαθίσταται από την ευρύτερη οικογένεια συσκευών Xperia X. Η εν λόγω σειρά συσκευών περιλαμβάνει σε πρώτη φάση τα Xperia X, XA και X Performance, τα οποία φαίνεται να κάνουν μία στροφή προς την mid-range κατηγορία, διατηρώντας ωστόσο ευδιάκριτα στοιχεία ποιοτικού εξοπλισμού.

Xperia X Colours

Αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι μόνο το X Performance εκμεταλλεύεται τον κορυφαίο Snapdragon 820, ενώ σημαντικές παραχωρήσεις φαίνεται να έχουν γίνει και σε ότι αφορά την οθόνη της νέας ναυαρχίδας της εταιρείας, ειδικά συγκρινόμενη με το προγενέστερο Z5 Premium.

Η στροφή της Sony προς μία σαφώς ευρύτερη καταναλωτική ομάδα, όπως αυτή ορίζεται από τους χρήστες των mid-range συσκευών, αποτελεί ίσως προσπάθεια της εταιρείας να επεκταθεί σε μεγαλύτερα τμήματα της αγοράς ώστε να αυξήσει τόσο μερίδια αγοράς, όσο και την αποδοτικότητα του τομέα φορητών συσκευών.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons