Τηλεόραση τεχνολογίας Quantum Dot από την LG στις αρχές του 2015

by George Polyzos • On 16-12-2014 • AT 12:58 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Home Electronics

LG UHD TV - Quantum Dot

Η LG Electronics, ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει μία νέα Ultra HD τηλεόραση τεχνολογίας Quantum Dot, κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης CES που θα πραγματοποιηθεί στο Las Vegas, από 6 έως 9 Ιανουαρίου.

Η υπέρ-υψηλής ανάλυσης τηλεόραση τεχνολογίας Quantum Dot της LG θα προσφέρει ακόμα πιο ευρύ φάσμα και μεγαλύτερη ζωντάνια στα χρώματα σε σχέση με τις συμβατικές τηλεοράσεις LCD, ενώ θα είναι διαθέσιμη το 2015 στην ανανεωμένη σειρά των UHD και OLED τηλεοράσεων της κορεατικής εταιρείας.

Η τεχνολογία Quantum Dot της LG αξιοποιεί τα νανοκρύσταλλα που κυμαίνονται σε μέγεθος από 2 μέχρι και 10 νανο-μέτρα, καθώς η κάθε κουκκίδα εκπέμπει διαφορετικό χρώμα ανάλογα με το μέγεθός της. Με την προσθήκη ενός φιλμ από κβαντικές κουκίδες μπροστά από τον οπίσθιο φωτισμό LCD, επιτυγχάνονται σημαντικά οφέλη στον ρυθμό αναπαραγωγής χρωμάτων και στην συνολική φωτεινότητα.

Δεδομένου ότι οι μικροσκοπικές κβαντικές κουκίδες – αρκετά μικρές για να παρουσιάζουν κβαντομηχανικές ιδιότητες – εκπέμπουν εξαιρετικά ζωντανά χρώματα, η τεχνολογία Quantum Dot ουσιαστικά ενισχύει τις ήδη κορυφαίες δυνατότητες των οθονών ULTRA HD In-Plane Switching (IPS) της LG. Ο ρυθμός αναπαραγωγής χρωμάτων στα IPS πάνελ της LG, ο οποίος προσφέρει υψηλή χρωματική ακρίβεια και εξαιρετικά ευρείες γωνίες θέασης, αυξάνεται πάνω από 30% σε σύγκριση με τις συμβατικές τηλεοράσεις ,με την προσθήκη του φιλμ κβαντικών κουκίδων.

Επιπλέον, οι 4K ULTRA HD τηλεοράσεις της LG με τεχνολογία quantum dot θα χρησιμοποιεί τεχνολογία σχεδιασμένη φιλική προς το περιβάλλον, η οποία δεν περιέχει κάδμιο ή άλλα τοξικά βαρέα μέταλλα.

[Δ.Τ. LG Electronics]

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons