Τι θα μπορούσε να αλλάξει στον κόσμο των smartphones στις 16 Οκτωβρίου;

by George Polyzos • On 11-10-2018 • AT 1:48 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Πέρυσι τέτοια εποχή βρεθήκαμε στο Ελσίνκι όπου η Huawei, μία κινεζική εταιρεία τεχνολογίας, επιχείρησε να ξανά-συστηθεί στο καταναλωτικό κοινό παρουσιάζοντας «το πώς και το γιατί» πίσω από τα προϊόντα της.

Εκεί, στον ευρωπαϊκό βορρά, καταλάβαμε ότι οι Κινέζοι δεν «πουλάνε» απλά κινητά τηλέφωνα αλλά επενδύουν στην ενσωμάτωση προηγμένων τεχνολογιών στα προϊόντα τους. Το σίγουρο είναι ότι το brand της Huawei μέσα σε 2-3 χρόνια έγινε ευρύτατα γνωστό στην Ευρώπη, φιγουράροντας στις πρώτες θέσεις των κατασκευαστών smartphones, ενώ και στην ελληνική αγορά η εταιρεία έχει καταφέρει να βρεθεί στη δεύτερη θέση σε πωλήσεις smartphones, με τα στελέχη της να ορέγονται πλέον την πρωτιά. Στόχος δύσκολος, αλλά όχι ακατόρθωτος.

Για φέτος, η εταιρεία έχει διοργανώσει ένα ανάλογο press event, αυτή τη φορά στο Λονδίνο, όπου θα παρουσιαστεί η νέα σειρά κορυφαίων smartphones της εταιρείας, τα Mate 20 και Mate 20 Pro. Μιλώντας με τα στελέχη της εταιρείας στην Αθήνα συμπεραίνουμε ότι πρόθεση της Huawei είναι να επιχειρήσει με τις νέες της ναυαρχίδες να αφήσει πίσω της τις προτάσεις του ανταγωνισμού. Η ερώτηση εύλογη: θα μπορούσε να τα καταφέρει;

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η αρχή έγινε πέρυσι, με την παρουσίαση του επεξεργαστή Kirin 970 ο οποίος ενσωμάτωνε τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης. Η συνέχεια δόθηκε φέτος με την ανακοίνωση του Kirin 980 κατά τη διάρκεια της έκθεσης IFA του πρώτου επεξεργαστή αρχιτεκτονικής 7nm που προορίζεται για Android συσκευές, επίσης με τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης,. Όλα συνηγορούν ότι ο Kirin 980 θα βρίσκεται στο εσωτερικό των επερχόμενων Mate 20 και Mate 20 Pro.

Δεν είναι μυστικό ότι ο νέος Kirin 980 αναμένεται να εκτοξεύσει τις δυνατότητες οποιασδήποτε συσκευής στην οποία θα εγκατασταθεί. Απαιτητικές εφαρμογές και multitasking, multimedia αλλά και εργασία με υπολογιστικά φύλλα ή παρουσιάσεις θεωρητικά δεν πρόκειται να σταθούν εμπόδιο στην σωστή λειτουργία του smartphone. Σημείο κλειδί η διπλή μονάδα NPU (Neural Processing Unit) με την οποία ο Kirin 980 αναμένεται να φέρει «επανάσταση» στη διαχείριση AI εργασιών από το κινητό. Αυτό μεταφράζεται στη δυνατότητα της συσκευής να μαθαίνει τις συνήθειες μας γρηγορότερα και πιο αποτελεσματικά.

Σε επίπεδο φωτογραφικών ικανοτήτων, η νέα σειρά Mate αναμένεται να είναι εντυπωσιακά αναβαθμισμένη τόσο λόγω της βελτιωμένης Τεχνητής Νοημοσύνης όσο και λόγω της υπογραφής Leica που αναμένεται να βρίσκεται στα οπτικά μέρη και αυτής της συσκευής της Huawei. Άλλωστε, πρόσφατες διαρροές έχουν δείξει ότι η νέα σειρά Mate 20 αναμένεται να διαθέτει σύστημα κύριας κάμερας αποτελούμενο από τρεις φακούς.

Ένα άλλο επίπεδο στο οποίο αναμένεται να υπάρξει σημαντική τεχνολογική εξέλιξη είναι σίγουρα ο σαρωτής δακτυλικού αποτυπώματος και η τεχνολογία ξεκλειδώματος της συσκευής. Αυτό για το οποίο συνέχεια διαβάζουμε αλλά ακόμη δεν έχουμε δει την πρακτική εφαρμογή του είναι η τοποθέτηση του αισθητήρα κάτω από την οθόνη (indisplay sensor).

Το Mate 20 Pro όπως φαίνεται θα έχει αυτή την πρωτιά, καθώς στις φωτογραφίες που έχουν διαρρεύσει δεν φαίνεται να υπάρχει κλασσικός σαρωτής δακτυλικού αποτυπώματος  κάτι που δείχνει προς την κατεύθυνση της συγκεκριμένης τεχνολογίας. Παράλληλα, δεν αποκλείεται στην εγκοπή, στο επάνω μέρος της οθόνης, να βρίσκεται και κάποιος προηγμένος αισθητήρας αναγνώρισης προσώπου που θα επιτρέπει το ξεκλείδωμα της συσκευής.

Άγνωστο παραμένει αν θα επιβεβαιωθεί η φήμη που θέλει ένα ακόμη βιομετρικό σύστημα ασφαλείας να ενσωματώνεται στη σειρά Mate 20: το Bone VoiceID, το οποίο θα μπορεί να αναγνωρίσει την φωνή του χρήστη ακόμη και όταν το περιβάλλον είναι ιδιαίτερα θορυβώδες. Ίδωμεν…

Ένα άλλο πεδίο σημαντικής βελτίωσης αναμένεται να είναι η ενσωματωμένη μπαταρία μιας και παραδοσιακά η σειρά Mate φημίζεται για την μεγάλη αυτονομία των μοντέλων της. Να υπενθυμίσουμε ότι το P20 Pro, η σημερινή ναυαρχίδα της Huawei, ενσωματώνει μπαταρία 4000mAh και προσφέρει αυτονομία που φτάνει έως και τις δύο ημέρες. Προφανώς οι προσδοκίες για το επερχόμενο Mate 20 είναι ακόμη μεγαλύτερες. Επιπλέον, φήμες θέλουν την μπαταρία του νέου phablet να προσφέρει ταχεία φόρτιση της τάξης του 70% εντός μισής ώρας.

Τέλος, τα νέα Mate φαίνεται ότι θα διαθέτουν επιπλέον τεχνολογία ασύρματης φόρτισης δύο δρόμων. Διαρροές θέλουν τις συσκευές να μπορούν να φορτίζουν ασύρματα ενώ παράλληλα θα μπορούν να φορτίζουν επίσης ασύρματα άλλες συσκευές. Προφανώς, η ασύρματη φόρτιση συνεπάγεται κατασκευή από κρύσταλλο, στοιχείο που προϊδεάζει και για την ποιότητα των υλικών κατασκευής της νέας σειράς.

Εάν τα παραπάνω όντως επιβεβαιωθούν θα πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, καθώς θα έχουμε πλέον την ενσωμάτωση σε ένα smartphone πραγματικά προηγμένων τεχνολογιών. Μέχρι σήμερα βλέπαμε στοιχεία των παραπάνω τεχνολογιών να ενσωματώνονται μεμονωμένα σε συσκευές, ποτέ όμως όλα μαζί.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν μία σύνθεση πληροφοριών, διαρροών, φημών και εκτιμήσεων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο χρονικό διάστημα. Η επίσημη παρουσίαση των Mate 20 και Mate 20 Pro θα γίνει την Τρίτη, 16 Οκτωβρίου, στο Λονδίνο. Τότε θα αποκαλυφθεί αν όλα τα παραπάνω θα επιβεβαιωθούν, η «Ναυτεμπορική» θα είναι εκεί για να σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons