Τι θα έχει μαζί της η NASA στην Ευρώπη;

by Nikos Kaimakamis • On 02-06-2015 • AT 12:37 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

europa_galileo

H NASA πήρε την τελική έγκριση του Κογκρέσου για την εξερεύνηση του δορυφόρου του Δία, Ευρώπη, ο οποίος πιστεύεται ότι φιλοξενεί έναν ωκεανό κάτω από την επιφάνειά του.

Η NASA ανακοίνωσε με πλήρη επισημότητα τα επιστημονικά εργαλεία που θα χρησιμοποιήσει στην εξερεύνηση της Ευρώπης. Κάτω από την άγνωστης πυκνότητας παγωμένη επιφάνεια του δορυφόρου, η αποστολή Galileo της NASA έχει βρει σοβαρές ενδείξεις ότι κρύβεται ένας ωκεανός που θα μπορούσε να φιλοξενεί ζωή. Για το σκοπό αυτό η NASA καθόρισε ποια θα είναι τα εννιά  επιστημονικά εργαλεία που θα χρησιμοποιήσει στις μελλοντικές της αποστολές εκεί.

europa jetstream

Έτσι, η NASA θα χρησιμοποιήσει ένα Plasma Instrument for Magnetic Sounding, ή αλλιώς PIMS, το οποίο θα μετρήσει το πάχος της επιφάνειας της Ευρώπης, ένα ειδικό μαγνητόμετρο το οποίο ονομάζει ICEMAG για να μετρηθεί το μαγνητικό πεδίο της Ευρώπης, το Mapping Imaging Spectrometer for Europa (MISE), το οποίο θα ψάξει για ενδείξεις οργανικής ύλης, το Europa Imaging System (EIS), για τη φωτογράφιση της Ευρώπης και το Radar for Europa Assessment and Sounding: Ocean to Near-surface (REASON) που θα αναλάβει να δει τι υπάρχει κάτω από την παγωμένη επιφάνεια.

nasa-europa-instruments

Τα υπόλοιπα όργανα της αποστολής περιλαμβάνουν το Europa Thermal Emission Imaging System (E-THEMIS), για παρατήρηση της ατμόσφαιρας και της σύστασης του εδάφους, το MAss SPectrometer for Planetary EXploration/Europa (MASPEX) για την παρατήρηση των υλικών που φαίνεται να βγαίνουν από το υπέδαφος προς το διάστημα, το Ultraviolet Spectrograph (UVS) που κάνει φασματικές μετρήσεις και το SUrface Dust Mass Analyzer (SUDA), το οποίο μπορεί να αναλύσει μικρά δείγματα του εδάφους. Η αποστολή στην Ευρώπη θα αντλήσει χρηματοδότηση 30 εκατομμυρίων δολαρίων και θα στείλει ένα διαστημικό σκάφος που κινείται με ηλιακή ενέργεια και θα εκτελέσει 45 περάσματα από την Ευρώπη σε διάφορες αποστάσεις.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons