Τι σημαίνει το Brexit για τις εταιρείες τεχνολογίας

by Nikos Kaimakamis • On 27-06-2016 • AT 9:38 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Brexit

Το Brexit είναι πλέον γεγονός και προκάλεσε μεγάλο σοκ στην ευρωπαϊκή οικογένεια, αλλά ενδέχεται να έχει και… τεχνολογικές συνέπειες.

Οι εταιρείες τεχνολογίας στη Βρετανία απέκτησαν τα δικά τους προβλήματα, μετά το Brexit τα οποία αφορούν σε ζητήματα εργασίας για όσους υπαλλήλους δεν είναι Βρετανοί, ενώ υπάρχουν ερωτήματα γύρω από χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα. Μέσα σε όλα όσα θα πρέπει να ληφθούν υπόψη είναι οι εμπορικοί δασμοί και η προστασία δεδομένων, στοιχεία που θα αλλάξουν μετά την αποχώρηση της Αγγλίας από την ευρωπαϊκή οικογένεια.

Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι η ARM, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές μικροεπεξεργαστών για φορητές συσκευές σε παγκόσμιο επίπεδο έχει έδρα στην Αγγλία και είναι μία από τις εταιρείες υψηλής τεχνολογίας της Μεγάλης Βρετανίας που πιέζουν την Κυβέρνηση να διατηρήσει το καθεστώς ελεύθερης μετακίνησης εργαζομένων από και προς την Αγγλία. Η ARM δηλώνει ότι έχει ήδη 200 εργαζόμενους που δεν είναι Βρετανοί στα κεντρικά της στο Cambridge και την απασχολεί το θέμα της βίζας.

Και η IBM, από την πλευρά της τονίζει ότι η Κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει υπόψη της και να διατηρήσει τον ανοιχτό χαρακτήρα της αγγλικής οικονομίας, λόγω της ανάγκης για πρόσληψη υψηλά καταρτισμένων στελεχών στο χώρο του IT, οι οποίοι θα μπορούν να προέρχονται από άλλες χώρες. Ένα άλλο ζήτημα που απασχολεί το χώρο της τεχνολογίας στη Μεγάλη Βρετανία είναι το πώς θα γίνεται η συλλογή, αποθήκευση και διακίνηση δεδομένων, τώρα που η Αγγλία δεν θα ακολουθεί τις ευρωπαϊκές οδηγίες σε αυτό τον τομέα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons