Τι να περιμένουμε στην CES 2016

by Nikos Kaimakamis • On 04-01-2016 • AT 2:50 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

CES_logo

H CES 2016, ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στον κόσμο της υψηλής τεχνολογίας, είναι προ των πυλών και εδώ εξετάζουμε τι μας επιφυλάσσει. 

Μέσα από το πλήθος νέων προϊόντων που αναμένεται να προσελκύσουν τα φώτα της δημοσιότητας στο σαλόνι της CES 2016 αναμένεται να φανούν οι κύριες τεχνολογικές τάσεις που θα μας απασχολήσουν στο άμεσο μέλλον. Έτσι, μία βασική κατεύθυνση που θα πάρει ο τεχνολογικός κόσμος είναι η άνοδος των wearables, τα οποία θα γίνονται ολοένα και πιο προσωπικά, σε άμεση σύνδεση με τον κάθε χρήστη. Δεν πρόκειται να δούμε πολλά νέα smartwatches, αλλά fitness wearables και παρόμοιες συσκευές.

Gear-VR-Edit

Ένα άλλο στοιχείο που κάνει αίσθηση είναι η αύξηση των υπηρεσιών streaming multimedia περιεχομένου, ενώ το γεγονός ότι είναι προγραμματισμένη μία κεντρική ομιλία του CEO του Netflix, Reed Hastings, δεν αποκλείεται να επιφυλάσσει εκπλήξεις και ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις. Ίδωμεν…

Το virtual reality αναμένεται να έχει την τιμητική του, με τα βίντεο 360 μοιρών να γίνονται κοινός τόπος, ενώ στο πεδίο αυτό θα υπάρξουν νέες εφαρμογές πέρα από το gaming.

Στο πεδίο του computing, αναμένουμε να δούμε πολλές υβριδικές συσκευές, από μεγάλους κατασκευαστές, όπως είναι η Lenovo, ή η HP. To κυρίαρχο λειτουργικό σύστημα δεν θα είναι άλλο από τα Windows 10. Τα drones θα συνεχίσουν να αποτελούν ένα gadget που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού, ενώ στη CES 2016 θα τα δούμε να γίνονται πιο έξυπνα. Το πεδίο του Internet of Things θα είναι προβεβλημένο στην CES 2016, με τα έξυπνα σπίτια να το χρησιμοποιούν σε όλες τις δυνατές εκφάνσεις τους, με αισθητήρες σε διάφορες συσκευές.

Αυτό που δεν αναμένεται να δούμε στο φετινό Consumer Electronics Show στο Λας Βέγκας, είναι κάποιες μεγάλες ανακοινώσεις από τα στρατόπεδα της Google και της Apple. Σύμφωνα με το The Next Web, δεν αναμένεται να δούμε κάποια νέα ναυαρχίδα στο Android οικοσύστημα ή σε κάποια από τις κυρίαρχες κονσόλες. Μείνετε συντονισμένοι για όλα όσα θα μας εντυπωσιάσουν στη CES 2016.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons