Τι κρύβεται πίσω από το «προσιτό» Apple iPhone XR;

by George Polyzos • On 13-09-2018 • AT 2:39 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Το iPhone XR δεν είναι ούτε πολύ μεγάλο ούτε πολύ μικρό, κινείται ανάμεσα στα iPhone Xs και iPhone Xs ενώ ορισμένοι θεωρούν ότι θα είναι η νέα συσκευή της Apple που θα προσελκύσει τους περισσότερους αγοραστές.

Όπως και τα άλλα δύο μέλη της νέας τριπλέτας συσκευών της Apple, έτσι και το iPhone XR υιοθετεί τον σχεδιασμό που εισήχθη πέρυσι με το iPhone X: οθόνη edge-to-edge, ελαχιστοποιημένα περιθώρια, εγκοπή στο επάνω μέρος όπου φιλοξενείται στο σετ της κάμερας.

Παρόλα αυτά κάποιος παρατηρητικός μπορεί να προσέξει ότι τα περιθώρια της συσκευής είναι ελαφρώς πιο διακριτά σε σχέση με των iPhone Xs και Xs Max. Η οθόνη είναι διαγωνίου 6,1 ιντσών και είναι τεχνολογίας LCD, η οποία στην ορολογία της Apple αποκαλείται Liquid Display. Η ανάλυσή της είναι στα 1792 x 828 pixels.

Η συσκευή διαθέτει πλαίσιο από αλουμίνιο ενώ υποστηρίζει το πρότυπο ανθεκτικότητας IP67. Όπως και τα ακριβότερα αδέλφια του, το iPhone XR υποστηρίζει και τεχνολογία ασύρματης φόρτισης. Άλλη μεγάλη διαφορά αποτελεί το γεγονός ότι το XR θα προσφέρεται σε μεγαλύτερη ποικιλία χρωμάτων.

Στο πίσω μέρος της συσκευής, σε αντίθεση με τα iPhone Xs και Xs Max, το iPhone XR ενσωματώνει κάμερα με έναν φακό. Η κάμερα διαθέτει αισθητήρα ανάλυσης 12 Megapixel, έκθεση f/1.8 και υποστήριξη Portrait Mode μέσω τεχνολογίας machine learning (και όχι μέσω του διπλού αισθητήρα των ακριβότερων iPhones). Στο εμπρόσθιο μέρος το iPhone XR φιλοξενεί την TrueDepth κάμερα των iPhone Xs και iPhone Xs Max, στοιχείο που μεταφράζεται σε υποστήριξη της λειτουργίας Face ID.

Στο εσωτερικό του XR βρίσκεται ο νέος A12 Bionic επεξεργαστής, ο πρώτος που έχει παραχθεί με την διαδικασία των 7nm από την Apple. Διαφοροποίηση υπάρχει σε επίπεδο εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου καθώς στο iPhone XR ξεκινάει από τα 64GB, συνεχίζει στα 128GB για να καταλήξει στα 256GB. Η αυτονομία του σύμφωνα με την Apple είναι κατά μιάμιση ώρα μεγαλύτερη σε σχέση με το περυσινό iPhone 8 Plus, χωρίς ωστόσο να ανακοινωθεί η χωρητικότητα της μπαταρίας ή ο χρόνος της αυτονομίας.

Το iPhone XR θα είναι διαθέσιμο σε Ελλάδα και Κύπρο από τις 26 Οκτωβρίου, ενώ η προ-παραγγελίες θα ξεκινήσουν από τις 19 Οκτωβρίου. Η τιμή του στις Ηνωμένες Πολιτείες θα ανέρχεται στα 749 δολάρια.

Αμέσως μετά την παρουσίαση των νέων συσκευών της Apple η εταιρεία ερευνών Digitimes Research ανάρτησε την πρώτη της εκτίμηση, θεωρώντας ότι η αμερικανική εταιρεία θα καταφέρει να πουλήσει 85 εκατομμύρια iPhone Xs, iPhone Xs Max και iPhone XR κατά τη διάρκεια του δευτέρου εξαμήνου του 2018 (ουσιαστικά από τον Σεπτέμβριο έως το τέλος του έτους). Το ενδιαφέρον σημείο είναι ότι ενώ το iPhone XR θα μπει πιο αργά στην «αρένα» η εκτίμηση της Digitimes Research θεωρεί ότι οι πωλήσεις του «φθηνού» iPhone θα αποτελέσουν το 50% του συνόλου.

Δηλαδή, το iPhone XR θα καταφέρει να πουλήσει πάνω από 40 εκατομμύρια συσκευές από τις 26 Οκτωβρίου έως και τις 31 Δεκεμβρίου.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons