Τα 3 είδη τροχονόμων

by Stefanos Kofopoulos • On 10-07-2006 • AT 9:09 pm • 3 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

Τα τελευταία δύο χρόνια συνδυάζω οδήγηση με μηχανή και αυτοκίνητο και κυκλοφορώ αρκετά σε όλη την Αθήνα. Με λύπη, έχω διαπιστώσει ότι υπάρχουν 3 κατηγορίες τροχοχόμων με διαφορετικά χαρακτηριστικά και ικανότητες.

Ο τροχονόμος φανάρι

Ο τροχονόμος φανάρι δεν κάνει τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από το να μιλάει στον ασύρματο και να επιτρέπει ή απαγορεύει την κίνηση οχημάτων και δικύκλων την ίδια ακριβώς στιγμή που το φανάρι επιτρέπει ή απογορεύει την κίνηση αυτών. Αδιαφορεί πλήρως για τις παραβάσεις που συμβαίνουν γύρω του και σφυρίζει κάθε φορά που βλέπει πράσινο ή κόκκινο.

Ο τροχονόμος χειρότερος από φανάρι

Ο τροχονόμος χειρότερος από φανάρι ξέρει να κάνει τόσο άσχημα την δουλειά του που δημιουργεί ουρές εκατοντάδων μέτρων η χιλιομέτρων. Για κάποιο περίεργο λόγο επιτρέπει την κίνηση σε ένα μόνο ρεύμα κυκλοφορίας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δυστυχώς το ρεύμα κυκλοφορίας απελευθερώνεται περιστασιακά και τα οχήματα συνωστίζονται στα επόμενα φανάρια, ενώ την ίδια ώρα τα οχήματα στις εν αναμονή οδούς βρίσκονται ακίνητα σχηματίζοντας μεγάλες ουρές. Το ίδιο φαινόμενο επαναλαμβάνεται κάθε φορά που ο τροχονόμος επιτρέπει την διέλευση και κίνηση σε διαφορετικά ρεύματα κυκλοφορίας.

Ο τροχονόμος ο αυστηρός

Ο αυστηρός τροχονόμος επιβλέπει την κίνηση με προσοχή. Έχει καλύτερη αίσθηση της κατάστασης και δεν χάνει την ευκαιρία να βάλει τις φωνές ή να επιπλήξει οχήματα και δίκυκλα που δεν υπακούουν στο γράμμα του ΚΟΚ (Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας). Χειρίζεται με έξυπνο τρόπο την κίνηση και διέλευση των οχημάτων, κάνει το παν για να διευκολύνει την κίνηση ασθενοφόρων και βαράει προσοχές μόλις αντιληφθεί επίσημο πρόσωπο σε όχημα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

  • ΜΑΘΕ ΓΙΑ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. heheheh

    elladara 4 ever.!

  2. ξέχασες να αναφέρεις ότι το 3ο είδος είναι υπό εξαφάνιση και έχει να εντοπιστεί από περιβαλοντολόγους αρκετό καιρό…
    Πάντως πρέπει να αναγνωρίσεις ότι οι τροχονόμοι μας είναι διαλακτικοί τύποι, αρκεί να το διαπραγματευτείς και η κλήση μπορεί να μειωθεί ή να πάει για τον επόμενο….θέμα χειρισμού είναι.

  3. Οι αστυνομικοί εννοείς…

Top

Show Buttons
Hide Buttons