Θετικός ο απολογισμός της ελληνικής αποστολής στο MWC 2015

by George Polyzos • On 12-03-2015 • AT 10:02 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

HAMAC MWC2015 ALL Day 3

Η ελληνική παρουσία στο MWC, ήταν πιο σημαντική από ποτέ άλλοτε, αποσπώντας θετικότατα σχόλια, τόσο για τις καινοτόμες και εφαρμογές, όπως και για το εύρος του οικοσυστήματος σε έναν κλάδο που επιδεικνύει δυναμική.

Η προσπάθεια διεύρυνσης του οικοσυστήματος, όπως εκφράζεται και στο motto της φετινής ελληνικής συμμετοχής στο MWC (Growing the Ecosystem) είναι σαφές ότι θα συνεχιστεί, με στόχο αυτός ο ραγδαία αναπτυσσόμενος κλάδος να αποτελέσει σημαντικό δομικό στοιχείο για την ανάπτυξη της χώρας, βεβαίως μέσα κι από την κατάλληλη όσμωση με το αντίστοιχο διεθνές οικοσύστημα.

Σε «εθνικό» επίπεδο, συνεχίσθηκαν οι επαφές με άλλες εθνικές αντιπροσωπείες, συγκεκριμένα με εκείνες της Σκωτίας, της Ιρλανδίας, του Βελγίου, του Καναδά, της Καταλανίας, της Γαλλίας, της Ουγγαρίας, της Κορέας, του Μαρόκου και του Ιράν, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και τη διερεύνηση πιθανών συνεργιών, στο μέλλον.

Θετικός, ήταν ο απολογισμός και σε εταιρικό επίπεδο… Στα highlights της ημέρας, εκπρόσωποι της Voice Web έκλεισαν συμφωνία με εταιρία της Τυνησίας, ολοκλήρωσαν τις επαφές τους με υφιστάμενους συνεργάτες και «άνοιξαν δρόμο» για συμφωνίες στην Αφρική, χώρες της Λατινικής Αμερικής, στη Ρωσία και σε χώρες του CIS. Η ελληνική εταιρία εστιάζει στις αναδυόμενες αγορές της Αφρικής, της Μέσης και της Άπω Ανατολής.

Η SoftWeb έκλεισε συμφωνία με μεγάλο Software House, με διεθνή παρουσία και στόχο τη συνεργασία για την προώθηση κοινής λύσης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Η Cytech ολοκλήρωσε ένα “μαραθώνιο” επαφών (περισσότερες από 15, μέσα σε ένα 24ωρο), με πολύ ελπιδοφόρα αποτελέσματα, καθώς όλα δείχνουν ιδιαίτερη ζήτηση για τις υπηρεσίες της εταιρίας στην υποσαχάρια Αφρική, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματα για πρόσβαση από τις ευρωπαϊκές χώρες.

Η ΔΑΕΜ, προχώρησε σε συμφωνία με αμερικανική εταιρία με αντικείμενο το προηγμένο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, το οποίο έχει εξελίξει η παλαιότερη ελληνική αναπτυξιακή εταιρία ΟΤΑ. Ο εκπρόσωπος της Pinatta είχε σημαντικές επαφές με μεγάλους διεθνείς παρόχους, για δημιουργία και διανομή περιεχομένου, ενώ δέχτηκε τέσσερις κρούσεις από δημιουργούς εφαρμογών, για ένταξή τους στο “οικοσύστημα” της Pinatta.

Τέλος, εκπρόσωποι του ΣΕΚΕΕ και του INNOVATHENS συναντήθηκαν με ομολόγους τους του οργανισμού Mobile World Capital, που είναι η σύμπραξη των επιχειρηματικών και ερευνητικών φορέων της Βαρκελώνης, και αντάλλαξαν εμπειρίες και ιδέες για συνεργασία τους στο μέλλον.

Σημειωτέον, ότι η Βαρκελώνη και η Αθήνα είναι αδελφοποιημένες πόλεις με κοινά χαρακτηριστικά, όσον αφορά στη γεωπολιτική τους θέση στις άκρες της Μεσογείου, αλλά και κοινά προβλήματα αυτή την περίοδο της οικονομικής κρίσης. Είναι δυο πόλεις με πλούσιο σε τεχνογνωσία ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο αντιμετωπίζει με δυναμισμό τις προκλήσεις του παρόντος. Με αυτή την προσέγγιση, επιβεβαιώνεται η διάθεση για αμοιβαία αποδοτική συνεργασία σ’ αυτόν τον ιδιαίτερα απαιτητικό, αλλά και πολλά υποσχόμενο τομέα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons