Θετικές προβλέψεις για τις ανέπαφες πληρωμές μέσω smartphone

by George Polyzos • On 02-04-2016 • AT 10:18 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

apple-pay-2

Έως τα τέλη του 2021, υπολογίζεται ότι η αξία των ηλεκτρονικών πληρωμών, που θα πραγματοποιούνται μέσω συσκευών που υποστηρίζουν το πρωτόκολλο NFC, θα ανέρχεται σε 240 δισεκατομμύρια δολάρια.

Όπως διαπιστώνει η εταιρεία Strategy Analytics σε σχετική έκθεσή της, ο αυξανόμενος ανταγωνισμός μεταξύ κατασκευαστών, όπως οι Apple και Samsung, εταιρειών έκδοσης καρτών και παρόχων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, αλλά και η ωρίμανση των υποδομών για contactless πληρωμές στις περισσότερες χώρες του κόσμου, θα τροφοδοτήσουν τη ζήτηση για συναλλαγές μέσω “NFC purchases”.

Στην ίδια έκθεση (Mobile NFC Payment Forecast Update: 2004-2021), η Strategy Analytics διαπιστώνει ότι και οι ίδιοι οι καταναλωτές αποκτούν αυξημένο ενδιαφέρον για τα ψηφιακά πορτοφόλια, παρακινούμενοι και από τα προγράμματα επιβράβευσης, που ενεργοποιούν οι εμπλεκόμενοι στην αλυσίδα των ανέπαφων πληρωμών.

Την άποψη ότι οι πληρωμές, που στηρίζονται στο NFC, έχουν ισχυρές δυνατότητες μελλοντικής ανάπτυξης έρχονται να επιβεβαιώσουν ευρήματα της Strategy Analytics, σύμφωνα με τα οποία η άνοδος των ανέπαφων πληρωμών σε αγορές, όπως το Λονδίνο, έχουν εκτοξευθεί στα ύψη τους τελευταίους δώδεκα μήνες.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι καταναλωτές, που μετατρέπουν το smartphone τους σε ψηφιακό πορτοφόλι, θα συνεχίσουν να αυξάνονται όσο θωρακίζεται περαιτέρω η όλη διαδικασία των ανέπαφων πληρωμών σε επίπεδο ασφάλειας. Ως παράδειγμα, αναφέρουν την τεχνολογία tokenization, που αντικαθιστά τις πληροφορίες της κάρτας με μια σειρά αριθμών και διασφαλίζει ότι, κατά την ανταλλαγή δεδομένων με το τερματικό του εμπόρου, τα πραγματικά του συναλλασσόμενου παραμένουν αφανή.

[Πηγή: ΣΕΠΕ]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons