Θετικά κινήθηκε η αγορά smartphones το β τρίμηνο του 2016

by George Polyzos • On 14-08-2016 • AT 9:50 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

smartphone-lifestyle

Ύστερα από τις κακές επιδόσεις των πρώτων τριών μηνών του έτους, το διάστημα Απριλίου – Ιουνίου οι πωλήσεις της αγοράς smartphones ανέκαμψαν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας ερευνών Canalys, οι πωλήσεις smartphones αυξήθηκαν ελαφρά το δεύτερο τρίμηνο του 2016, σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, ενώ ήταν επίπεδες έναντι του αμέσως προηγούμενου τριμήνου. Κατά το δεύτερο τρίμηνο διατέθηκαν περισσότερες από 330 εκατ. συσκευές.

Όπως αναφέρει στην ανάλυσή της η Canalys, η πολύ κακή επίδοση της αγοράς κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο ευνοεί τις συγκρίσεις με το δεύτερο τρίμηνο του 2016, ενώ πρακτικά η αγορά παρέμεινε στα επίπεδα των πωλήσεων που είχε επιτύχει κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Σε επίπεδο κατασκευαστών, στην πρώτη θέση βρέθηκε η Samsung, με τις αποστολές συσκευών εκ μέρους της να φτάνουν τα 80 εκατομμύρια τεμάχια. Σύμφωνα με τους αναλυτές της Canalys «η επιτυχία του Galaxy S7 σε συνδυασμό με την πολύ καλή επίδοση της εταιρείας στο low end τμήμα της αγοράς επέτρεψαν στη Samsung να βρεθεί στην πρώτη θέση των πωλήσεων το δεύτερο τρίμηνο του 2016».

Το αντίπαλο δέος, η Apple, διέθεσε κατά το β τρίμηνο 40 εκατομμύρια iPhones, επίδοση που μεταφράζεται στη δεύτερη συνεχόμενη ετήσια πτώση στις πωλήσεις της αμερικανικής εταιρείας. Οι «χαμηλές πτήσεις» σε αγορές κλειδιά όπως της Κίνας και της Ινδίας καθώς και ο αποτρεπτικός ρόλος των υψηλών τιμών της εταιρείας ήταν από τις βασικές αιτίες των χαμηλών επιδόσεων της Apple.

Αντίθετα, οι καταναλωτές στις συγκεκριμένες περιοχές συνέχισαν να στρέφονται σε τοπικά brands, τα οποία προσφέρουν έναν συνδυασμό ποιότητας – τιμής που εκλαμβάνεται ως μια καλή εναλλακτική από τον καταναλωτή.

Την τρίτη θέση της παγκόσμιας αγοράς smartphone κατέκτησε η Huawei, με πωλήσεις της τάξης των 31 εκατ. συσκευών. Μάλιστα, η κινέζικη εταιρεία πέτυχε ρεκόρ πωλήσεων στην Κίνα, ενώ συνεχίστηκε η ανοδική πορεία στην αγορά της ΕΜΕΑ.

«Η Huawei έκανε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα το 2016, με την ηγετική της θέση στην αγορά της Κίνας να βοηθά την παγκόσμια εικόνα. Ωστόσο, θα πρέπει να συνεχίσει να πετυχαίνει ρεκόρ πωλήσεων, βελτιώνοντας, παράλληλα, τη θέση της στην αμερικανική αγορά, ανά θέλει να πετύχει τον ετήσιο στόχο της για πωλήσεις 140 εκατ. συσκευών το 2016» τονίζει η Canalys.

[Πηγή: ΣΕΠΕ]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons