Θετικά αποτελέσματα τριμήνου για τη Sony

by George Polyzos • On 31-07-2014 • AT 3:13 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

 

sony_ps3_slim

 

Η Sony ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το β’ τρίμηνο του έτους κατά το οποίο κατέγραψε συνολικά έσοδα ύψους 17,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένα κατά 5,8%, σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Τα κέρδη της εταιρείας ανήλθαν στο ύψος των 265 εκατομμυρίων δολαρίων. Η πλειοψηφία των θετικών αποτελεσμάτων προέρχεται από τις επιδόσεις του PlayStation 4 και τη Sony Pictures, τον βραχίονα της εταιρείας που δραστηριοποιείται στον τομέα των κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών.

Ειδικότερα, οι ταινίες «The Amazing Spider-Man 2» και «22 Jump Street» θεωρήθηκαν υπεύθυνες για τις εν λόγω θετικές επιδόσεις. Στον αντίποδα βρέθηκαν οι επιδόσεις των συσκευών κινητών τηλεφώνων Xperia, ενώ αρνητικό αντίκτυπο στο σύνολο της Sonyείχε και η αποχώρηση από τον κλάδο των προσωπικών υπολογιστών.

Στον τομέα των smartphones η Sony είδε μεν τις πωλήσεις της να μειώνονται, ωστόσο κατέγραψε αύξηση των εσόδων λόγω της ευνοϊκής συγκυρίας σχετικά με τις ισοτιμίες των ξένων νομισμάτων με το Γιεν. Οι πωλήσεις smartphones ανήλθαν στα 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά κατεγράφησαν και λειτουργικές ζημίες ύψους 27 εκατομμυρίων δολαρίων.

 

 

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons