Το στυλό για το διάστημα

by Stefanos Kofopoulos • On 20-04-2007 • AT 3:20 pm • 5 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

space pen

Η ιστορία με την Nasa, το διάστημα, το στυλό, τους Ρώσσους και το μολύβι είναι απλά παραμύθι. Η αλήθεια είναι ότι μια ιδιωτική εταιρεία ονόματι Fisher Pen Company κατασκεύασε το στυλό που χρησιμοποιείται στο διάστημα μετά από επένδυση 1 εκ. δολλαρίων. Σύμφωνα με την πατέντα που κατέθεσε η εταιρεία το 1965 στο στυλό μπορεί να γράψει σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας αλλά ακόμα και μέσα στο νερό σε θερμοκρασίες που κυμαίνονται από -45.5C ως 204.4C.

Οι λεπτομέρειες και η τεχνολογία πίσω από το στυλό είναι ενδιαφέρουσα και ξεδιαλύνει μια και καλή τον μύθο που κοροϊδεύει τους Αμερικανούς για την αποτυχία τους να χρησιμοποιήσουν μολύβι στο διάστημα… μια ιδέα εξαιρετικά χαζή αφού το μολύβι είναι εύφλεκτο υλικό και τα κομμάτια που ίσως σπάσουν είναι επικίνδυνα για τους αστροναύτες.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ουσιαστικα χρησιμοποιησαν και αυτοι μολυβι (αμερικανοι) αλλα λογω των τεχνικων δυσκολιων, που ολοι μπορουμε να φανταστουμε, αγορασαν τα στυλο αυτα απο ιδιωτικη εταιρια, η οποια τα ανεπτυξε [b]χωρις[/b] να εχει χρηματοδοτηθει απο τη NASA. Τα στυλο αυτα τα χρησιμοποιησαν και οι Ρωσοι!

  2. @Billy: Διάβασες το άρθρο; Δεν αναφέρει αυτό!

  3. @Billy: ΟΚ, τώρα έπισα τι έλεγες. Μπέρδεψα τις ιδιωτικές εταιρίες. Είχες δίκιο man. Sorry.

  4. Παρόλα αυτά δεν αποκλειται το πασιφανές ότι οι Αμερικάνοι είναι βλάκες…

Top

Show Buttons
Hide Buttons