Το iPhone X χρειάστηκε συνολικά δύο χρόνια ανάπτυξης

by George Polyzos • On 11-10-2017 • AT 2:05 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Σύμφωνα με τον Jony Ive, επικεφαλής σχεδιαστή της Apple, το iPhone X αντιπροσωπεύει ένα από τα πλέον δύσκολα projects τα οποία ανέλαβε να υλοποιήσει η εταιρεία.

Μιλώντας στο ιαπωνικό περιοδικό Casa Brutus, ο Chief Design Officer της Apple τόνισε ότι χρειάστηκαν συνολικά δύο χρόνια για να αναπτυχθεί πλήρως η συσκευή που παρουσιάστηκε επίσημα περίπου πριν από ένα μήνα. Ο ίδιος, με περίσσια ειλικρίνεια, δήλωσε επίσης ότι ήταν «μια υπέροχη σύμπτωση» το γεγονός ότι η συσκευή ήταν έτοιμη για τη 10η επέτειο της σειράς iPhone.

Αναλύοντας τις διεργασίες για την ανάπτυξη του iPhone X, ο Ive είπε ότι η ενσωμάτωση του Face ID αποτέλεσε την αποκορύφωση εργασίας ετών πάνω σε αυτό που χαρακτηρίζει ανέπαφο περιβάλλον χρήσης. «Από την πλευρά του χρήστη τα χαρακτηριστικά που δεν απαιτούν φυσική επαφή κάνουν τη συσκευή απλούστερη, την ίδια όμως στιγμή το smartphone γίνεται ακόμη πιο στιβαρό», σημείωσε ο Ive.

Για τον συνολικό σχεδιασμό της συσκευής, ο Ive ανέφερε ότι τα προηγούμενα μοντέλα αποτελούν συνδυασμό διαφορετικών κομματιών, με κοινά πάντα στοιχεία το σασί και την οθόνη. Στην περίπτωση του iPhone X ο σχεδιασμός δίνει την αίσθηση της συνάφειας και της πλήρους ενσωμάτωσης των διαφόρων τμημάτων. Για να επιτευχθεί αυτό χρειάστηκαν χρόνια προσπαθειών, ανέφερε ο Ive, για να επισημάνει ότι η Apple ήδη επεξεργάζεται τα σχέδια των συσκευών της επόμενης γενιάς.

Για το πρώτο iPhone, ο Ive ανέφερε ότι το multitouch, ένα χαρακτηριστικό που πλέον θεωρούμε δεδομένο, αποτελούσε συγχρόνως το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό και την πιο μεγάλη πρόκληση. «Η δημιουργία μίας νέας πλατφόρμας σημαίνει την σμίκρυνση και τη συνεργασία πολλών τμημάτων κορυφαίας τεχνολογίας, αλλά επίσης απαιτεί και την επανεξέταση των κατευθυντήριων γραμμών για την ανθρώπινη διασύνδεση», δήλωσε ο αρχισχεδιαστής της Apple.

O Jony Ive κατέληξε ότι δεν σκέφτεται το iPhone X σαν την «απόλυτη έκφραση» ενός iPhone, αντίθετα, η συσκευή αντιπροσωπεύει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της πλατφόρμας.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons