The Hit List, Mac App

by dkalo • On 07-05-2009 • AT 3:49 pm • 7 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

The Hit List Screenshot

Ασχολούμαι με πάρα πολλά πράγματα σε σημείο πολλές φορές να ξεχνάω τι έχω να κάνω. Η μόνη λύση γι αυτό το πρόβλημα είναι να χρησιμοποιήσω κάποιο από τα πολλά προγράμματα εκεί έξω που με βοηθάνε να οργανώνω τις ασχολίες μου, γνωστά και ως GTD Apps (από το “Get Things Done”). Η αλήθεια είναι πως μου έχουν φανεί ιδιαίτερα χρήσιμα. Έχοντας δοκιμάσει αρκετά από τα προγράμματα εκεί έξω, κατέληξα στο The Hit List.

Αυτό που με τράβηξε στο Hit List ήταν η δυνατότητα να μπορώ να διαχειρίζομαι ξεχωριστά projects χωρίς να χάνομαι. Κάθε project – φάκελος έχει μέσα τα δικά του tasks, έτσι, μπορώ να ελέγχω την πρόοδο από κάθε τι που κάνω. Επιπρόσθετα, το πρόγραμμα έχει την δυνατότητα να χρονομετρεί τον χρόνο που μου πήρε η ολοκλήρωση κάθε task. Συνδυάζοντας τα παραπάνω, μπορώ να υπολογίζω καλύτερα πόσο χρόνο χρειάζομαι για να κάνω κάτι και να ολοκληρώσω κάποιο project.

Όπως κάθε GTD App που σέβεται τον εαυτό του, έτσι και το Hit List έχει την δυνατότητα να τοποθετούνται tags στα διάφορα tasks με αποτέλεσμα να μπορώ να κάνω μία γρήγορη αναζήτηση και να βλέπω όλες τις εργασίες μου για το πανεπιστήμιο στο τρέχον εξάμηνο για παράδειγμα.

Ακόμα, κάθε task δεν είναι μόνο ο τίτλος του αλλά μπορώ να προσθέσω όσες πληροφορίες και σημείωσεις θέλω. Φυσικά, deadlines είναι πολύ εύκολο να οριστούν καθώς και ο χρόνος που υπολογίζω να μου χρειαστεί μέχρι να ολοκληρώσω κάθε task. Ένα ακόμα χρήσιμο feature είναι το ότι μπορώ να ορίζω την σημαντικότητα κάθε task, έτσι το μάτι πέφτει σε αυτά που πρέπει να γίνουν άμεσα.

Το μόνο αρνητικό είναι ότι βρίσκεται ακόμα σε beta στάδιο αλλά η αλήθεια είναι πως στους περίπου 2 μήνες που το χρησιμοποιώ δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα. Το θετικό είναι ότι αυτή τη στιγμή μπορείτε να κατεβάσετε το Hit List τελείως δωρεάν. Αν σας αρέσει πάρα πολύ, μπορείτε να το προπαραγγείλετε πληρώνοντας 49.95$. Τώρα, αν κάποιος θέλει να βλέπει τα uncompleted tasks του on the go, μπορεί απλά να περιμένει την iPhone εφαρμογή που, σύμφωνα με τους developers, είναι υπό κατασκευή..

The Hit List Screenshot

The Hit List Screenshot

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

7 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Thanks a lot…είναι ακριβώς αυτό που χρειάζομαι. Αν βγει και για το iPhone είναι λες και το έφτιαξαν ειδικά για μένα.

 2. Θα ήταν καλό να συγχρονίζει με κάποιο on-line application και φυσικά να υπάρχει και κάποιο mobile counterpart. Για μένα που περνάω αρκετές ώρες στο δρόμο με το κινητό για περεά θα ήθελα να υπάρχει κάποιο εργαλείο που να με εξυπηρετεί. Να συνδυάζει PC+mobile+Cloud…

 3. Σαν team, για μια περίοδο χρησιμοποιούσαμε το http://www.rememberthemilk.com/ .

  Είναι όλο στο cloud και έχει extensions από gmail και google calendar μέχρι iPhone app, blackberry και windows mobile.

  Πολλά από τα services του είναι free. Drawback και ο λόγος που δεν το χρησιμοποιούμε ακόμα, το σημαντικό learning curve του με τις άπειρες συντομεύσεις, περίεργο navigation και πολλά extensions.. Ένα από τα to-do μας ήταν να μάθουμε να χρησιμοποιύμε το to-do list μας…

 4. Δοκίμασε και το Things της Cultured Code, ειναι μακράν το καλύτερο για μένα και έχει και iPhone εφαρμογή για syncing!

 5. Ωραίο, αλλά ποτέ μου δε χρησιμοποίησα τέτοιο πρόγραμμα πάνω απο μια βδομάδα maximum!

 6. @xpan (θέλω να) πιστεύω ότι με τον ερχομό του iPhone App θα μπορεί να γίνει sync OTA, αλλιώς δεν νομίζω ότι θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να πρέπει να συνδέεις το iPhone με το Mac σου για να βγάλεις το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας.

  @iSteam και γω το είχα δει το remember the milk αλλά μου είχε φανεί too complicated για την χρήση που θέλω εγώ. Ίσως όμως για μια ομάδα, όπως εσείς, να είναι πιο χρήσιμο από ένα απλό πρόγραμμα όπως το Hit List ή το Things αλλά για μένα δεν κάνει.

  @Anonymous Marketer καλά κατάλαβες, όντως δεν έχω διαβάσει το Getting Things Done και μόλις προστέθηκε στην λίστα με τα υπόλοιπα books to read. Thanks! :)

  @Nikos Psy2k το είχα μία περίοδο και το Things αλλά 8 ευρώ για ένα iPhone app δεν δίνω για κανένα λόγο, ειδικά όταν μου ζητείται να πληρώσω και το πρόγραμμα για τον υπολογιστή μου. Κατά τα άλλα, τα θεωρώ ισάξια τα δύο προγράμματα.

  @george ant. ισχύει αυτό που λες, αλλά αν ξεπεράσεις την πρώτη βδομάδα και συνεχίζεις να το χρησιμοποιείς, τότε θα γίνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας σου.

 7. Νομίζω πως πολύ καλό αλλά λίγο ακριβό είναι το OmniFocus. Καλό, αλλά κοστίζει. Κοίταξε επίσης το nozbe και το ThinkingRock. Αυτό είναι σε Java, οπότε δεν παίζει σε iphone.

  I

Top

Show Buttons
Hide Buttons