Οι πέντε καλύτερες συμβουλές για ταχύτατο Wi-Fi σε όλο το σπίτι

by George Polyzos • On 01-04-2018 • AT 3:00 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Περιηγηθείτε στο Internet με υψηλή ταχύτητα Wi-Fi ενώ χαλαρώνετε στον καναπέ. Κατεβάστε γρήγορα ένα βιντεοπαιχνίδι ή δείτε online ένα blockbuster στη νέα smart TV σας.

Ωραία όλα αυτά, αλλά μήπως είναι πολύ θεωρητικά; Στον πραγματικό κόσμο, το Wi-Fi δεν μας δίνει πάντα την απόλυτη ασύρματη ελευθερία που θα θέλαμε. Το αντίθετο μάλιστα καθώς πολλές φορές τα πράγματα καταλήγουν να είναι ανυπόφορα αργά. Ακολουθούν μερικές απλές συμβουλές που θα κάνουν το Wi-Fi στο σπίτι να τρέχει με… χίλια σε χρόνο μηδέν.

Wi-Fi tip #1: Κάντε ένα γρήγορο check στη σύνδεση του Wi-Fi

Οι χρήστες του Internet ανεξάρτητα από το αν έχουν εμπειρία ή όχι, παρατηρούν πολύ γρήγορα εάν η κάλυψη του WiFi είναι καλή ή κακή. Το σίγουρο είναι ότι η σύντομη εξέταση της κατάστασης της σύνδεσης, είναι ένα πολύτιμο πρώτο βήμα. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν χρήσιμα εργαλεία για την ανάλυση της ποιότητας του WiFi, τα οποία είναι διαθέσιμα για να βοηθήσουν τις προσπάθεια για ένα καλύτερο Internet. Οι ειδικοί συστήνουν συχνά την εφαρμογή Ekahau HeatMapper. Το εν λόγω πρόγραμμα, σας επιτρέπει να ξεκινήσετε δημιουργώντας ένα σχέδιο (κάτοψη) του σπιτιού σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να μετρήσετε την κάλυψη WiFi (από πράσινο = καλή λήψη σε κόκκινο = κακή ή καθόλου λήψη). Οι περισσότεροι χρήστες βέβαια, χρησιμοποιούν το Wi-Fi Analyzer το οποίο διατίθεται δωρεάν στο Google Play.

Wi-Fi tip #2: Η ιδανική θέση για τον router είναι το κλειδί

Ο router σας βρίσκεται πολύ μακριά από το καθιστικό ή από το σημείο όπου περνάτε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας; Ίσως είναι ακόμη και στο υπόγειο; Αυτό είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει προβλήματα με την εμβέλεια ή την ταχύτητα του Wi-Fi. Πριν βγείτε έξω να αγοράσετε έναν νέο router, βελτιστοποιήστε τη θέση του υπάρχοντος router. Η καλύτερη επιλογή είναι μια ελαφρώς ανυψωμένη θέση, όπως πάνω σε ένα ντουλάπι ή ένα τραπέζι. Αυτό και μόνο μπορεί να κάνει πολύ μεγάλη διαφορά στη λήψη. Εάν ο router διαθέτει εξωτερικές κεραίες, δοκιμάστε να τις τοποθετήσετε υπό διαφορετικές γωνίες μέχρι να βρείτε το σημείο που να αποδίδει καλύτερα και να βελτιώνει τη λήψη.

Wi-Fi tip #3: Τα χαρακτηριστικά ενός νέου router

Αν τελικά πρέπει να αντικαταστήσετε τον παλιό σας router, καλό είναι να γνωρίζετε ότι το νέο μοντέλο θα πρέπει να υποστηρίζει σίγουρα από το πρότυπο Wi-Fi ac. Το νέο πρότυπο είναι ουσιαστικά ταχύτερο από το Wi-Fi n. Επιπλέον, ένα τμήμα του WiFi n, αυτό της ζώνης 2,4 GHz, είναι εξαιρετικά υπερφορτωμένο σε πολλές μεγάλες αστικές περιοχές. Το WiFi σας αυξάνει την ταχύτητα πηγαίνοντας στη ζώνη των 5 GHz του προτύπου Wi-Fi ac. Αλλά προσέξτε: Ο router σας, αλλά και οι δέκτες Wi-Fi, όπως είναι τα smartphones, οι φορητοί υπολογιστές ή τα tablets, πρέπει να υποστηρίζουν το νέο πρότυπο ac, ειδάλλως η συγκεκριμένη ρύθμιση του Wi-Fi δεν θα λειτουργήσει προς όφελος σας.

Wi-Fi tip #4: Wi-Fi repeaters – Η λύση για μικρές αποστάσεις

Εάν το ασύρματο σήμερα του router σας, πρέπει να περάσει περισσότερους από τρεις ή τέσσερις τοίχους ή ακόμα και πολλαπλούς ορόφους σε ένα μεγαλύτερο σπίτι, τα εμπόδια αυτά, θα κάνουν το Wi-Fi όλο και πιο αργό μέχρι και την πλήρη αποσύνδεση. Στις μικρές αποστάσεις, δηλαδή από το ένα δωμάτιο στο άλλο, μπορεί να βοηθήσει μία συσκευή ενός Wi-Fi repeater που ουσιαστικά αναμεταδίδει το σήμα. Σε μεγαλύτερα διαμερίσματα ή μονοκατοικίες ωστόσο, ένας repeater δεν μπορεί να καταφέρει και πολλά πράγματα επειδή οι τοίχοι και οι οροφές είναι από οπλισμένο σκυρόδεμα και εμποδίζουν σε μεγάλο βαθμό το ασύρματο σήμα.

Wi-Fi tip #5: Powerline adapters – Η καλύτερη λύση Wi-Fi

Αν θέλετε να καλύψετε μεγαλύτερους χώρους με Wi-Fi γρήγορα και εύκολα, μπορείτε να το πετύχετε με τους προσαρμογείς Powerline. Η λύση Powerline βασίζεται στην έξυπνη τεχνολογία που επιτρέπει να χρησιμοποιούν οικιακές ηλεκτρικές καλωδιώσεις σαν ένα μακρύ καλώδιο δεδομένων. Αυτό προσφέρει ένα αποφασιστικό πλεονέκτημα: Δεδομένου ότι πρόκειται για ενσύρματη λύση, οι τοίχοι και οι οροφές από οπλισμένο σκυρόδεμα δεν αποτελούν πλέον εμπόδια για το Wi-Fi. Οι προσαρμογείς Powerline Wi-Fi σας επιτρέπουν να εγκαταστήσετε ένα σημείο πρόσβασης υψηλής ταχύτητας Wi-Fi το οποίο θα λειτουργεί με την πλήρη ταχύτητα της σύνδεσης σας στο Internet σε οποιαδήποτε πρίζα.

Πώς λειτουργεί: Ένα starter kit, όπως αυτά που προσφέρει η devolo, ηγέτιδα εταιρεία της αγοράς, περιέχει δύο προσαρμογείς. Ο πρώτος συνδέεται στον router μέσω καλωδίου Ethernet και είναι τοποθετημένος σε μια κοντινή διαθέσιμη πρίζα ρεύματος. Στη συνέχεια, ο δεύτερος προσαρμογέας Wi-Fi Powerline τοποθετείται στο σημείο του κτιρίου όπου μέχρι στιγμής δεν ήταν δυνατή η λήψη Wi-Fi. Πατώντας ένα μικρό κουμπί σε κάθε προσαρμογέα, το δίκτυο Wi-Fi υψηλής ταχύτητας είναι έτοιμο και συνδεδεμένο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μέχρι και οκτώ προσαρμογείς Wi-Fi Powerline για να καλύψετε έναν μεγαλύτερο χώρο.

Περισσότερες πληροφορίες για ένα ολοκληρωμένο ασύρματο δίκτυο, μπορείτε να βρείτε και στο www.devolo.gr

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons