Η Πρόεδρος της Εσθονίας σε ανοικτή συζήτηση στο Orange Grove

by George Polyzos • On 15-05-2018 • AT 11:46 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Στις 17 Μαΐου το Orange Grove, το διεθνές startup incubator της Αθήνας που αποτελεί πρωτοβουλία της Ολλανδικής Πρεσβείας, υποδέχεται την Πρόεδρο της Εσθονίας, Kersti Kaljulaid, σε μια ανοικτή προς το κοινό εκδήλωση.

Θέμα της εκδήλωσης με τίτλο «Creating e-solutions to grow economies: The Estonian Experience» είναι η ψηφιοποίηση της Οικονομίας και η ηλεκτρονική Διακυβέρνηση.

Κατέχοντας την 3η θέση στην Ευρώπη σε αναλογία startups ανά κεφαλή, γενέτειρα του Skype και πολυάριθμων διεθνώς επιτυχημένων startups, και δημιουργός του πρώτου “Data Embassy” στο Λουξεμβούργο (ενός ολοκληρωμένου backup όλων των πληροφοριών του κράτους για την περίπτωση cyber attack), η Εσθονία έχει στηρίξει την οικονομική της ανάπτυξη στην καινοτομία, μέσα από, μεταξύ άλλων, τη στροφή προς ένα ψηφιακό περιβάλλον, τη δημιουργία ενός ισχυρού startup οικοσυστήματος και την ανάπτυξη μιας πρωτοπόρας, σε διεθνές επίπεδο, ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Σε αυτή την ιδιαίτερη εκδήλωση στο Orange Grove, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Εσθονίας, Kersti Kaljulaid θα συζητήσει με το κοινό την εμπειρία της Εσθονίας στην ψηφιοποίηση – αυτοματοποίηση της Οικονομίας, την ανάπτυξη του e-governance και την προώθηση του startup οικοσυστήματος.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα μιλήσει, επίσης, ο κος Priit Salumaa, Head of Business Development της Mooncascade, εταιρείας software και product development στην Εσθονία (που ιδρύθηκε από τέσσερις software engineers, μεταξύ των οποίων δύο πρώην Skype engineers) σχετικά με την εμπειρία του από το startup οικοσύστημα της Εσθονίας, ενώ ελληνικές startups προερχόμενες από το Orange Grove θα παρουσιάσουν την πορεία τους στο κοινό, το οποίο και θα έχει την ευκαιρία να απευθύνει ερωτήσεις σε όλους τους ομιλητές και να συμμετάσχει ενεργά ώστε να δημιουργηθεί ένας διαδραστικός και παραγωγικός διάλογος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Μαΐου, στις 16:30, στο Orange Grove, Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 5-7, Αθήνα. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.orangegrove.eu, καθώς και τη σελίδα του event στο Facebook (https://www.facebook.com/events/456007411519260/ ).

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή και δωρεάν για το κοινό, αρκεί να γίνει δήλωση συμμετοχής στο Eventbrite: https://www.eventbrite.com/e/president-of-estonia-kersti-kaljulaid-presentations-and-networking-event-tickets-45946625594  

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Top

Show Buttons
Hide Buttons