Η επίδραση του ψηφιακού μετασχηματισμού στον τομέα της υγείας

by George Polyzos • On 05-01-2018 • AT 10:00 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Η SAP ανακοίνωσε ότι σχεδόν το 70% των εταιρειών του τομέα της υγείας οι οποίες μεταβαίνουν στην ψηφιακή οικονομία, αναμένουν σημαντική ανάπτυξη μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται καθώς αποκτούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και είναι σε θέση να παρέχουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα στους ασθενείς τους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης του SAP Center for Business Insights, η οποία διεξήχθη σε συνεργασία με την Oxford Economics.

Τα ευρήματα αφορούν έρευνα που διεξήχθη σε περίπου 400 διευθυντικά στελέχη εταιρειών του κλάδου της υγείας παγκοσμίως τα οποία συμμετείχαν στη Μελέτη της SAP για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό Στελεχών με τίτλο «4 Τρόποι με τους οποίους οι Ηγέτες Μπορούν να Ξεχωρίσουν». Η μελέτη σχεδιάστηκε με τρόπο ώστε να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα των βασικών τεχνολογιών που οδηγούν προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων στον τομέα της υγείας.

Παρότι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, τα οφέλη των μέχρι στιγμής προσπαθειών για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των εταιρειών δεν έχουν επί της ουσίας εμπεριστατωθεί, οι ερωτηθέντες αναμένουν σημαντικές επιπτώσεις κατά τα επόμενα δύο χρόνια στους τομείς της ικανοποίησης των πελατών (61 τοις εκατό) αλλά και της καινοτομίας (59 τοις εκατό). Τα ευρήματα της μελέτης στοιχειοθετούν ότι οι οργανισμοί υγείας σχεδιάζουν να επενδύσουν πολύ περισσότερο στον τομέα των Big Data & Analytics (76%) και των τεχνολογιών cloud (65%) μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Ενώ οι οργανισμοί υγείας αναγνωρίζουν την αξία της ψηφιοποίησης, μόλις 2% έχουν ολοκληρώσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό εντός των επιχειρήσεών τους, ενώ το 54% των οργανώσεων βρίσκονται σε δοκιμαστικό στάδιο ή πιλοτική εφαρμογή προγραμμάτων ψηφιακού μετασχηματισμού.

Οι οργανισμοί υγείας που ακολουθούν πρωτοπόρο στρατηγική εφαρμόζουν την Πλατφόρμα τεχνολογίας SAP Health, για τη διασύνδεση των δεδομένων εντός των επιχειρήσεών τους, καθώς και κατά τη συνεργασία τους με τρίτους, για να παραδώσουν δεδομένα και στατιστικά στοιχεία κατά την καλύτερη δυνατή προσέγγιση σε πραγματικό χρόνο, με στόχο τη βέλτιστη θεραπεία των ασθενών.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons