Οι Beatles στο iTunes και ο Steve Jobs χαμογελάει

by Stefanos Kofopoulos • On 16-11-2010 • AT 7:08 pm • 13 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

Οι Beatles στο iTunes και ο Steve Jobs στον παράδεισο 10 χρόνια μετά

Χρειάστηκαν 10 ολόκληρα χρόνια για να καταφέρει ο Steve Jobs και η Apple να έχουν την δισκογραφική δουλειά των Beatles στο iTunes. Ναι, πολύ σωστά διαβάσατε. Από σήμερα και σε ολόκληρο τον κόσμο θα μπορείτε να αγοράζετε τα τραγούδια των Beatles για $1.29 το καθένα, για $12.99 το album και $19.99 το διπλό album. Ως αποκλειστικότητα, η Apple εξασφάλισε το Beatles Box Set με τα 13 albums μαζί και τα μίνι ντοκιμαντέρ Past Masters και Live at the Washington Coliseum 1964 για $149. Ουσιαστικά η συναυλία των Beatles στο Washington Coliseum ήταν μία από τις πρώτες εμφανίσεις στην Αμερική.

Με τους Beatles στο iTunes ο Steve Jobs όχι μόνο πετάει σε ροζ συννεφάκι αλλά δείχνει ότι είναι ο άνθρωπος που επιμένει και κερδίζει. Μια δεκαετία μετά την δημιουργία και εμπορική διάθεση του iTunes η Apple επιτέλους καταφέρνει να πάρει τα σκαθάρια με το μέρος της. Κρίμα που ο John Lennon και ο George Harisson δεν ζουν για να γίνουν μάρτυρες την ψηφιακής επανάστασης που βασίζεται μερικώς στην κουλτούρα που χάραξαν τα κομμάτια των Beatles πριν δεκαετίες. Η δήλωση του Steve Jobs είναι χαρακτηριστική.

We love the Beatles and are honored and thrilled to welcome them to iTunes. It has been a long and winding road to get here. Thanks to the Beatles and EMI, we are now realizing a dream we’ve had since we launched iTunes ten years ago –Steve Jobs

Αν θυμάμαι καλά ο Jobs δεν έχει δηλώσει ποτέ ευγνώμων, ευτυχής και ικανοποιημένος 10 χρόνια αργότερα σε ό,τι και αν έχει προσπαθήσει. Ακόμα και όταν έγινε ο iCEO. Ιt’s been a hard day’s night.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

13 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κρίμα που ο John Lennon και ο George Harisson δεν ζουν για να γίνουν μάρτυρες την ψηφιακής επανάστασης που βασίζεται μερικώς στην κουλτούρα που χάραξαν τα κομμάτια των Beatles πριν δεκαετίες.

  Προς υπεράσπιση των blogs, η ακατάσχετη μπουρδολογία είναι χαρακτηριστικό των ανθρώπων, είτε βρίσκονται στο ραδιόφωνο, στη τηλεόραση ή την εφημερίδα. Βέβαια ο McLuhan έλεγε ότι “το μέσο είναι το μήνυμα”, άρα κάπως συνεπικούρησε το ότι βρισκόμαστε σε blog.
  Αναρωτιέμαι αν τουλάχιστον ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες αυτού του blog, ενοχλείται με τη σύνδεση Beatles και ψηφιακής επανάστασης. Όχι ως φαν, αλλά ως αναγνώστης μιας πρότασης που στερείται λογικής.

  • Ας πούμε η σύνδεση Steve Jobs με Beatles δεν σου λέει κάτι ή το κίνημα hippies και μουσικής Beatles μαζί με το San Francisco και το που ακριβώς είναι το Silicon Valley;

   Θα μπορούσες βέβαια να διαφωνήσεις με επιχειρήματα και επώνυμα για να έχει περισσότερο ενδιαφέρον και ουσία η κουβέντα.

 2. Δεν θα πω πολλά. Μόνο ότι οι Beatles είναι η μεγαλύτερη μπάντα που έβγαλε ο πλανήτης. Γνωρίζοντας πόσο μουσικόφιλος είναι ο Jobs κατανοώ απόλυτα τον ενθουσιασμό του. Συμπλέω μαζί του.

  • +1
   Είναι μεγάλη υπόθεση ο “ερχομός” των Beatles στο iTunes. Μιλάμε για την πιο εμπορική και πιο σπουδαία μπάντα στον Πλανήτη. Μερικοί δεν συμφωνούν μ’ όλα αυτά…αλλά ΟΚ ο καθένας έχει την άποψη του.

 3. Πράγματι είναι σημαντική ημέρα για την Apple, άλλα όχι και τόσο σημαντική για τους υπόλοιπους. Η Apple έχει έρθει πολλές φορές σε σημαντικές συγκρούσεις με τα σκαθάρια, καθώς αυτοί είχαν κατοχυρώσει πρώτοι το όνομα Apple σε εταιρεία τους.
  Μετά τον 1ο συμβιβασμό, κατέληξαν ότι η Apple Computers δεν θα έμπαινε στα χωράφια της μουσικής, όπως και η Apple records στα χωράφια των υπολογιστών.
  Τελικά όμως η μουσική και οι υπολογιστές έγιναν αναπόσπαστοι. Μετά το iTunes η Apple records ξαναεπιτέθηκε δικαστικά στην Apple Comp.
  Το τέλος μάλλον ήταν προφανές εδώ και καιρό. Κι έτσι βγαίνουν όλοι κερδισμένοι.
  Πάντως εγώ περίμενα ότι η Apple Comp. θα αγόραζε την Apple records. Κι ίσως αυτό να συμβεί κάποια στιγμή.

  • Αυτό δεν το ήξερα να πώ την αλήθεια… Στράβωσα λίγο με την Apple τώρα :)

 4. Οι Beatles είναι και στο ελληνικό store. Μάλιστα φαίνεται ότι για πρώτη φορά στο ελληνικό κατάστημα περιλαμβάνουν και τα βίντεο.

  • Ναι, είναι διαθέσιμοι σε όλο τον κόσμο

 5. Το καλύτερο όλων είναι ότι επιτέλους σταμάτησε η παραφιλολογία σχετικά με το πότε θα εμφανιστούν οι Beatles στο iTunes…

 6. Σε κάθε μουσικόφιλο σπίτι υπάρχουν CD η ακόμα και δίσκοι τον Beatles.
  Μπορείτε κάλλιστα να τα κάνετε FLAC, WAV η και mp3 για να τα ακούτε digital.
  Πρέπει ντε και καλά να τα αγοράσει κανεις από το iWhatever….

  • Συμφωνώ απόλυτα με την άποψη αυτή. Ο wannabe δικτάτορας Steven νομίζει ότι η μεγαλύτερη μερίδα του μουσικόφιλου κοινού στον πλανήτη αρκείται στα μίζερα συμπιεσμένα ψηφιακά format.

   • +1…

 7. Δυστυχώς Steve, τα έχει κουβαλήσει το i-μουλάρι πολλά χρόνια τώρα. Και περασμένα στο itunes. Τhanks for trying though…

Top

Show Buttons
Hide Buttons