Θα πουληθούν έως και οκτώ εκατ. περισσότερα iPhone 7 λόγω Note 7

by George Polyzos • On 13-10-2016 • AT 3:30 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

smartphone-lifestyle

Το Note 7 «τελείωσε» αυτή την εβδομάδα και όσο και αν αυτό φαίνεται παράξενο αυτό δεν θα έχει αντίκτυπο μόνο στη Samsung, αλλά και στην Apple που φιλοδοξεί να αυξήσει τις πωλήσεις του δικού της iPhone 7.

Όπως σημειώνουν αναλυτές της αγοράς το iPhone 7 δεν αναμενόταν να σπάσει τα ρεκόρ πωλήσεων αυτό το τρίμηνο. Ωστόσο, σύμφωνα με τη γνώμη των αναλυτών της Drexel Hamilton που φιλοξενήθηκαν στο Reuters η Apple ενδέχεται να πουλήσει έως και οκτώ εκατομμύρια περισσότερα iPhone 7 ακριβώς λόγω της αναστάτωσης που έχει προκαλέσει η οριστική ανάκληση του Note 7.

Οι αναλυτές σημειώνουν ότι η αρχική πρόβλεψη για το Note 7 ήταν ότι θα κατάφερνε να πουλήσει το δεύτερο εξάμηνο του έτους 10 έως 14 εκατομμύρια συσκευές. Πλέον η Apple θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει το μεγαλύτερο μέρος αυτού του κομματιού της αγοράς. Επιπρόσθετα, οι ίδιοι αναλυτές θεωρούν ότι το φιάσκο του Note 7 θα μπορούσε να βλάψει ανεπανόρθωτα το brand της Samsung, σε ότι αφορά την αγορά των smartphones.

Σύμφωνα με το Reuters, το iPhone 7 έχει ήδη θετική πορεία στην αγορά, σε παγκόσμιο επίπεδο και ειδικότερα στην ευμεγέθη κινεζική αγορά. Επιπλέον, δύο από τους μεγαλύτερους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους στην Κίνα ομολογούν ότι η ζήτηση για το iPhone 7 έχει ξεπεράσει την αντίστοιχη ζήτηση για το iPhone 6s.

Για τη Samsung αναλυτές θεωρούν ότι η απόσυρση του Note 7 θα δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στην εταιρεία. Είναι ενδεικτικό ότι μετά την πρώτη ανάκληση η εκτίμηση ήταν ότι οι απώλειες θα φτάσουν τα πέντε δισεκατομμύρια δολάρια, σε χαμένες πωλήσεις και λόγω του κόστους ανάκλησης.

Πλέον, η Credit Suisse σε νέα ανάλυση θεωρεί ότι το κόστος θα ανέλθει στο ποσό των 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία υπολογιζόταν ότι θα είναι τα έσοδα που θα δημιουργούσε η συσκευή. Συνολικά υπολογιζόταν ότι θα πουληθούν έως και 19 εκατομμύρια phablets.

Σε κάθε περίπτωση, η Charter Equity Research θεωρεί ότι η ζημιά στο brand Note θα είναι ανεπανόρθωτη. Οι αναλυτές του συγκεκριμένου οίκου αναφέρουν ότι το πρόβλημα θα διορθωθεί αλλά θα πρέπει σαν συνέπεια η Samsung να περάσει από ένα κύμα εκ νέου πιστοποιήσεων και ποιοτικών ελέγχων, καταστάσεις που είναι άγνωστο πώς θα επηρεάσουν μελλοντικές συσκευές όπως το επερχόμενο Galaxy S8.

Η ιαπωνική Nomura από την πλευρά της θεωρεί ότι η ιστορία με το Note 7 θα βλάψει συνολικά τη ζήτηση για τα smartphones της Samsung και ξεκαθαρίζει ότι ίσως χαμηλώσει τις προβλέψεις κερδοφορίας της κορεατικής εταιρείας έως και κατά 85%, για το τέταρτο τρίμηνο του έτους.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons