Θα νικήσει η Huawei την Apple στη μάχη των smartphones;

by Nikos Kaimakamis • On 15-01-2019 • AT 11:51 am • 3 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών, η Huawei αναμένεται να κατακτήσει σύντομα τη δεύτερη θέση στην παγκόσμια αγορά των smartphones. 

H εταιρεία έρευνας αγοράς TrendForce, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε άρθρο του το ZDNet, προβλέπει ότι η παραγωγή smartphones θα σημειώσει πτώση κατά τη διάρκεια του 2019, φτάνοντας σε συνολική παραγωγή τις 1,41 δισεκατομμύριο μονάδες, μία πτώση σε ποσοστό 3.3% σε σχέση με το 2018. Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να δούμε αξιοσημείωτες ανακατατάξεις στο πλαίσιο της κατάταξης των κατασκευαστών στο παγκόσμιο εμπορικό στερέωμα. Ένα στοιχείο που παραμένει σταθερό είναι η πρώτη θέση που διατηρεί η Samsung, κάτι που δεν φαίνεται ότι είναι εύκολο να αλλάξει.

Η ενδιαφέρουσα αλλαγή που αναμένουν οι αναλυτές στην αγορά των smartphones είναι η μετακίνηση της Huawei στη δεύτερη θέση, κερδίζοντας ακόμα και την Apple, στοιχείο που αν μη τι άλλο δείχνει την ανοδική πορεία που έχει η εταιρεία στο παγκόσμιο οικονομικό στερέωμα. Μάλιστα, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Huawei θα επεκταθεί περαιτέρω σε αγορές όπως είναι εκείνη της Νότιας Αμερικής, της Ανατολικής Ευρώπης και της Βραζιλίας, μεταξύ άλλων.

Μία σημαντική εξέλιξη που αναμένεται να έχει συνέπειες στην παγκόσμια αγορά και θεωρείται δεδομένο ότι θα επηρεάσει και την οικονομική πορεία της Apple είναι η ενδεχόμενη ένταση του εμπορικού πολέμου που φαίνεται να έχει ξεκινήσει ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα και επηρεάζει σίγουρα τις πωλήσεις των εταιρειών.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μα ειδη εχει την 2 θεση η Huawei απο το 2018

  2. Έχετε μείνει λίγο πίσω παιδιά την έχει περάσει την Apple εδώ και μισό χρόνο…

ΠΕΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Top

Show Buttons
Hide Buttons