Θα μπορεί να αναγνωρίζει συναισθήματα ο ψηφιακός βοηθός της Huawei;

by Nikos Kaimakamis • On 04-05-2018 • AT 10:42 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Μέχρι σήμερα οι γνωστοί ψηφιακοί βοηθοί των κατασκευαστών αδυνατούσαν να αναγνωρίσουν συναισθήματα, μέχρι την παρουσίαση της πρότασης της Huawei. 

H Huawei δηλώνει ότι ασχολείται με μία Τεχνητή Νοημοσύνη στη μορφή ενός ψηφιακού βοηθού, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίζει τη συναισθηματική κατάσταση του ανθρώπου με τον οποίο επικοινωνεί. Ήδη από το 2013, η Huawei έχει ξεκινήσει τη δοκιμή ενός ψηφιακού βοηθού με τη συμμετοχή του κοινού, προκειμένου να εξάγει ικανοποιητικά συμπεράσματα για την καθημερινή χρήση του. Πάνω σε αυτό το λογισμικό εκτιμάται ότι θα βασιστεί και η μελλοντική παρουσίαση του ψηφιακού βοηθού που ετοιμάζει.

Οι εταιρείες έρευνας αγοράς σημειώνουν ότι από το 2022 και έπειτα η τεχνητή νοημοσύνη, ειδικά το λογισμικό που βρίσκεται ενσωματωμένο σε εφαρμογές υγείας, αλλά και οι ψηφιακοί βοηθοί των αυτοκινήτων, θα έχουν ως βασικό χαρακτηριστικό τους την ικανότητα αντίληψης των συναισθημάτων των χρηστών τους. Η Huawei εμφανίζεται σε δημοσιεύματα στο Διαδίκτυο να είναι ένας από τους πρωτοπόρους στον τομέα αυτό.

Σύμφωνα με τα στελέχη της Huawei, η εταιρεία ασχολείται με έναν ψηφιακό βοηθό που μπορεί να διατηρεί τη συζήτηση με τον άνθρωπο για όσο χρόνο χρειάζεται, έτσι ώστε να μπορεί να κατανοήσει ποια είναι η συναισθηματική κατάσταση του ανθρώπου με τον οποίο συνομιλεί. Αυτό είναι εφικτό με τη χρήση ενός επεξεργαστή Huawei Kirin 970, ο οποίος είναι εξοπλισμένος με μία μονάδα Neural Processing Unit (NPU), που μπορεί να προσφέρει δυνατότητες Τεχνητής Νοημοσύνης σε ένα smartphone.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons