TextMate, Mac App

by dkalo • On 30-04-2009 • AT 12:16 am • 18 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

TextMate Screenshot

Σπουδάζω Πληροφορική και ο μόνος τρόπος να πάρω το πτυχίο μου είναι να γράψω πολλά προγράμματα, τόσο για τα διάφορα projects της σχολής όσο και στον ελεύθερο χρόνο μου για εξάσκηση. Επίσης, ασχολούμαι και με το blogging. Συνεπώς, μεγάλο μέρος του χρόνου που περνάω στον υπολογιστή είναι μπροστά από έναν text editor.

Μετά από 1.5 χρόνο χρήσης του MacBook, έχω πλέον κατασταλάξει στο TextMate. Αυτό που με κέρδισε από την πρώτη στιγμή ήταν το interface του που σου δίνει την δυνατότητα να επιλέξεις ανάμεσα σε 19 έτοιμα themes ενώ υπάρχει και η δυνατότητα να γίνει ακόμα μεγαλύτερη παραμετροποίηση μεταβάλλοντας μόνο τις παραμέτρους που εσύ θες.

Δεν είναι όμως αυτό το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του TextMate. Όποτε χρειάζεται να προγραμματίσω, το μόνο που έχω να κάνω είναι να επιλέξω την γλώσσα προγραμματισμού που θα είναι το πρόγραμμα και μετά αυτόματα το TextMate χρωματίζει τον κώδικα μου κάνοντας τον πιο ευανάγνωστο και βοηθώντας στο debugging.

Μερικά ακόμα από τα πλεονεκτήματα του TextMate είναι το Indentation που γίνεται αυτόματα, το integration του WordPress που σου επιτρέπει να αναρτήσεις κάποιο post χωρίς να ανοίξεις καν τον browser, η δυνατότητα διαχείρισης πολλών αρχείων παράλληλα σε ένα μόνο παράθυρο (tab view) αλλά και η υποστήριξη μακροεντολών που κάνουν την ζωή μας πιο εύκολη.

Website || Download trial version for 30 days || Buy for 48.75€

TextMate Screenshot

TextMate Screenshot

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

18 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Smultron rulez!

  http://www.tuppis.com/smultron/

  (and free…)

  • Whooha! Για αυτό είναι καταπληκτικοί οι αναγνώστες του pestaola.gr!

 2. BillDanos δεν ήξερα το Smultron και το έμαθα πριν λίγο χάρη στο comment σου. :)

  Από το λίγο που το άνοιξα για να δω το interface του δεν με εντυπωσίασε, μου φάνηκε πολύ retro.. Πρακτικά βέβαια, δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις δύο εφαρμογές. Μεγαλύτερο συγκριτικό πλεονέκτημα του Textmate θεωρώ τα bundles του ενώ του Smultron την *τρομερή* τιμή του ( :P ).

 3. Προσωπικά για windows (δεν ξέρω αν βγαίνει για mac) ψηφίζω δαγκωτό notepad++

  • Αυτό χρησιμοποιώ και εγώ..

 4. Και γω όταν έγραφα κώδικα σε Windows χρησιμοποιούσα το notepad++.

  • Υπάρχει και ακόμα μια πρόταση, το Komodo Edit

 5. TextMate , to kalutero !

 6. Εγώ ψηφίζω Coda (http://www.panic.com/coda). Δεν είναι free αλλά έχει πολλά και χρήσιμα features.

 7. Έ ρε σχόλια που έχω να κάνω..

  • Για windows UltraEdit, για Mac Smultron

 8. Smultron και Notepad++

 9. ψηφίζω komodo για mac!

 10. Για windows, ( με σειρά απ το καλύτερο στο χειρότερο μετά από 4 χρόνια εμπειρίας προγραμματισμό σε όλα αυτά! )
  NuSphere ( κορυφαίο!!! )
  Aptana ( free or Pro )
  Zend ( υπέροχο, απλά μερικές φορές με βγάζει από τα ρούχα μου! )

 11. μιας και αναφέρεστε σε κώδικα και είστε και σε ανάλογες σχολές φαντάζομαι , θα ήθελα μια συμβουλή, (ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός η/υ) σκέφτομαι να πάρω νέο laptop , θα με βολέψει το macbook pro ή να συνεχίσω πάνω σε windows και linux, sorry για το offtopic ερώτημα …

 12. Ανάλογα με τις απαιτήσεις της σχολής σου. Στην δική μου σχολή γράφουμε κώδικα σε C/C++/PHP/Java και δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα με OSX μέχρι στιγμής.

 13. για τα διάφορα προγράμματα σχεδίασης κυκλωμάτων και λοιπά , θα τα καταφέρω να τα κάνω να τρέχουν ;
  – να μου πεις υπάρχει και το vmware πάντα

 14. Δεν έχει χρειαστεί να σχεδιάσω κυκλώματα ποτέ στον υπολογιστή, οπότε δεν ξέρω τι παίζει σε OSX. Όπως και να χει όμως, μπορείς να εγκαταστήσεις κανονικά τα XP/Vista/7 παράλληλα με το OSX.

Top

Show Buttons
Hide Buttons