Τεχνολογία της Jaguar θα δίνει στους οδηγούς οπτικό πεδίο 360ο

by George Polyzos • On 02-01-2015 • AT 10:59 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

360-virtual-urban-windscreen03

Η Jaguar παρουσίασε την τεχνολογία 360 Virtual Urban Windscreen η οποία, όπως υποδηλώνει και το όνομά της, θα προσφέρει στους οδηγούς οπτικό πεδίο 360ο από το εσωτερικό του οχήματος.

Φυσικά για να γίνει εφικτό κάτι τέτοιο θα πρέπει να παρακαμφθούν τα εμπόδια που αντιπροσωπεύουν οι πυλώνες στήριξης του «ουρανού» του αυτοκινήτου. Για να επιτευχθεί ο στόχος έχει τοποθετηθεί μία μικρή οθόνη στο εσωτερικό του κάθε πυλώνα, στην οποία προβάλλεται εικόνα από κάμερες που έχουν τοποθετηθεί στο εξωτερικό του οχήματος.

Με τον τρόπο αυτό παρέχεται εικόνα, σε πραγματικό χρόνο, από το εξωτερικό του οχήματος καλύπτοντας συγχρόνως κάθε οπτική γωνία. Επιπλέον, το παρμπρίζ έχει αντικατασταθεί από μία head-up display στην οποία προβάλλονται πληροφορίες σχετικά με την κίνηση πεζών, δικυκλιστών και άλλων οχημάτων.

Μία ενδιαφέρουσα παράμετρος του συστήματος είναι το χαρακτηριστικό Follow-Me Ghost Car Navigation το οποίο μπορεί να προβάλλει «τονισμένη» την εικόνα του μπροστινού οχήματος ώστε ο οδηγός να μπορεί να το ακολουθήσει και να καταλήξουν μαζί στον κοινό προορισμό.

360-virtual-urban-windscreen02

Επειδή το σύνολο των παρεχόμενων πληροφοριών μπορεί να κουράσει τον οδηγό αντί να τον βοηθήσει, υπάρχει πρόβλεψη ώστε τα διάφορα βοηθήματα να ενεργοποιούνται μόνο από τον ίδιο ή να ενεργοποιούνται αυτόματα προς την κατεύθυνση που αυτός γυρίζει το κεφάλι π.χ. ελέγχοντας την κυκλοφορία για να αλλάξει λωρίδα κυκλοφορίας.

Επιπλέον, η Jaguarέχει «συνδέσει» την πλατφόρμα 360 Virtual Urban Windscreen με το cloudώστε να παρέχονται πληροφορίες σχετικά με τις σημάνσεις των δρόμων ή ακόμη και για τοπικές επιχειρήσεις και καταστήματα. Μελλοντικά, το σύστημα θα μπορούσε να εμπλουτιστεί παρέχοντας στον οδηγό πληροφορίες σχετικά με τις τιμές της βενζίνης σε παρακείμενα βενζινάδικα ή για διαθέσιμα σημεία παρκαρίσματος.

Παρόλα αυτά δεν ανακοινώθηκε κάποιο χρονοδιάγραμμα για την μελλοντική ενσωμάτωση της τεχνολογίας 360 Virtual Urban Windscreen σε οχήματα παραγωγής.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons