Τεχνητά δέντρα από το Ohio για την παραγωγή ενέργειας

by Nikos Kaimakamis • On 20-04-2016 • AT 12:37 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

ohio-state-tree

Έναν εναλλακτικό τρόπο βρήκαν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ohio, για να αντικαταστήσουν τις ογκώδεις ανεμογεννήτριες. 

Με τη χρήση τεχνητών δέντρων, οι ερευνητές του Ohio State University, εκμεταλλεύονται τις μικρές δονήσεις που προκαλεί ο αέρας προκειμένου να παράξουν ηλεκτρική ενέργεια σε μια διάταξη που να μπορεί να ενταχθεί με πολύ πιο ομαλό τρόπο στο φυσικό περιβάλλον σε αντίθεση με τις ογκώδεις και πολύ μεγάλες σε ύψος ανεμογεννήτριες.

Σε αντίθεση με τα ηλιακά πάνελ που απαιτούν ηλιοφάνεια για να παράξουν ενέργεια, τα τεχνητά δέντρα του Ohio, απαιτούν απλώς και μόνο μία μικρή ανατάραξη στα κλαδιά τους για να αρχίσουν να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια. Ειδικά σε πυκνοκατοικημένες πόλεις, μία τέτοια διάταξη θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύ χρήσιμη.

Ο κόσμος του Internet of Things, με μικρούς αισθητήρες που απαιτούν μικρότερα ποσά ενέργειας, θα μπορούσε να αντλήσει ενέργεια από τέτοιες συστάδες τεχνητών δέντρων που μπορούν να παράξουν ενέργεια, ενώ ακόμα και οι μικρές κινήσεις οχημάτων, πουλιών και άλλων στοιχείων θα μπορούσαν να είναι αρκετές για να μπορέσει το κάθε δέντρο να ξεκινήσει να μετατρέπει την κινητική ενέργεια σε ηλεκτρική.

Οι ερευνητές του Ohio τονίζουν ότι στις σύγχρονες πόλεις υπάρχουν μεγάλα ποσά κινητικής ενέργειας που πηγαίνουν χαμένα και με τέτοιες διατάξεις θα μπορεί η ανθρωπότητα να τα εκμεταλλευτεί.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons