Τετραπύρηνη GPU στο νέο MediaTek Helio X30 SoC

by Nikos Kaimakamis • On 09-08-2016 • AT 11:44 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

MediaTek Helio X30

H MediaTek παρουσίασε το Helio X30 chipset, το οποίο είναι βασισμένο στην αρχιτεκτονική των 10 nm και συνοδεύεται με τετραπύρηνο GPU. 

O MediaTek Helio X30 είναι κατασκευασμένος με την αρχιτεκτονική 10 nm FinFet της TSMC, ενώ έχει δεκαπλό πυρήνα. Οι τέσσερις πυρήνες του είναι Cortex A73 και είναι χρονισμένοι στα 2.8 GHz, οι άλλοι τέσσερις πυρήνες είναι Cortex A53 και είναι χρονισμένοι στα 2.2 GHz, ενώ υπάρχουν ακόμα δύο πυρήνες Cortex A35 που είναι χρονισμένοι στα 2 GHz.

Το chipset της MediaTek μπορεί να υποστηρίζει κάμερες με αισθητήρα έως και 40 Megapixel, με την δυνατότητα καταγραφής κινούμενης εικόνας να φτάνει έως και τα 24 Megapixel, σύμφωνα με το Phone Arena. Με τη χρήση ενός αισθητήρα 16 Megapixel θα μπορεί να γίνει λήψη βίντεο στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο, ενώ με τη χρήση αισθητήρα 8 Megapixel η ταχύτητα μπορεί να γίνει διπλάσια. Η συνοδευτική μνήμη RAM του MediaTek Helio X30 μπορεί να φτάσει έως και τα 8 GB στα 1600 MHz.

Ένα άλλο στοιχείο που αξίζει να τονιστεί είναι ότι υπάρχει ενσωματωμένο GPU PowerVR 7XT, με τέσσερις πυρήνες, γεγονός που καθιστά ιδανικό το chipset της MediaTek για υλοποιήσεις εικονικής πραγματικότητας σε ανάλογες συσκευές. Το συγκεκριμένο SoC αναμένεται να βρει τη θέση του σε high end smartphones στο δεύτερο μισό του 2017.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons