Γάμος και τεστοστερόνη δεν πάνε μαζί

by Stefanos Kofopoulos • On 18-10-2007 • AT 10:15 pm • 3 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

testosterone guy molecules

Σύμφωνα με έρευνα σε του πανεπιστημίου της Νεβάδα, οι ιθαγενείς Ariaal παρουσιάζουν χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης από την στιγμή που παντρεύονται και σε όλη την διάρκεια του έγγαμου βίου τους. Το έθιμο θέλει τους Ariaal να γνωρίζουν την/τις συζήγους τους όταν φτάνουν τα 30, στιγμή που ο γάμος φαίνεται να επιδρά αρνητικά στην τεστοστερόνη και πιθανότατα στον ανδρισμό τους. Μια πιθανή εξήγηση λέει ότι μετά τον γάμο με μία ή περισσότερες γυναίκες, οι άντρες Ariaal δεν χρειάζεται να ψάχνουν για ταίρι και άρα δεν χρειάζονται όλη αυτή την τεστοστερόνη.

Καλά όλα αυτά αλλά “εμείς οι δυτικοί” τί σχέση έχουμε με τον τρόπο ζωής των Ariaal, τον αέρα που αναπνέουν, το φαγητό τους, τα ήθη και έθιμα τους; Μπορεί να μην έχουμε καν τις ίδιες αρρώστιες!

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. 30 = αρχή πτωτικής τάσης για τεστοστερόνη και “peak” του μυικού συστήματος.

    Μάλλον άσχετα μεταξύ τους…

  2. φράση κλειδί είναι “παρουσιάζουν χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης από τη στιγμή που παντρεύονται”. Η τεστοστερόνη είναι δείγμα ανδρισμού. Άρα ο γάμος μειώνει τον ανδρισμό. Απλή λογική. Νομίζω; (χιχιχι)

  3. τεστοστερόνη ίσον κυνηγός μάλλον… μετά το γάμο όχι αναγκαία πια. αν ζούσαν άλλη εποχή που χρειαζόταν και για το κυνήγι γενικότερα ίσως να μη μειωνόταν. λέω δηλαδή, δεν ξέρω…

Top

Show Buttons
Hide Buttons