Τέλος εποχής για το Xbox 360 – Η Microsoft σταματά την παραγωγή του

by George Polyzos • On 21-04-2016 • AT 12:05 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Gaming

Microsoft-Xbox-360-E

Με επίσημη ανακοίνωσή της η Microsoft γνωστοποίησε ότι σταματά την παραγωγή της κονσόλας Xbox 360, η οποία μόλις τον περασμένο Νοέμβριο γιόρτασε τα δέκα χρόνια κυκλοφορίας της.

Ωστόσο ο τερματισμός της κυκλοφορίας της τελευταίας έκδοσης της εν λόγω κονσόλας δεν σημαίνει ότι θα αποσυρθεί τόσο γρήγορα και εύκολα από τις συνήθειες του κοινού. Αυτό γιατί το απόθεμα που υπάρχει θα συνεχίσει να διατίθεται από τα καταστήματα και επιπρόσθετα οι χρήστες του Xbox 360 θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν υποστήριξης από τη Microsoft.

Οι υπηρεσίες του Xbox Live θα συνεχίσουν να είναι διαθέσιμες για online gaming, parties και αγορά εφαρμογών, οι συνδρομητές θα συνεχίσουν να λαμβάνουν δωρεάν τίτλους μέσω του προγράμματος Games With Gold και εκπτώσεις τίτλων. Επιπρόσθετα, θα συνεχίσει να παρέχεται υποστήριξη σε θέματα hardware μέσω της αντίστοιχης σελίδας υποστήριξης της Microsoft.

Το Xbox 360, στην πρώτη του έκδοση, έκανε την εμφάνισή του στις 22 Νοεμβρίου του 2005, αντικαθιστώντας το αρχικό Xbox, την πρώτη κονσόλα στην ιστορία της Microsoft. Έκτοτε ακολούθησαν άλλες δύο εκδόσεις με αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά ενώ με το Xbox 360 αγάπησε το κοινό μια σειρά από τίτλους ή μέσω αυτού συνεχίσθηκαν άλλοι: η σειρά τίτλων Halo, το Forza Motorsport που έκανε το ντεμπούτο του στο Xbox, η σειρά Call of Duty, η σειρά Gears of War.

Συνολικά, στη δεκαετή εμπορική του πορεία το Xbox 360 πούλησε περισσότερες από 84 εκατομμύρια κονσόλες.

Ιδιαίτερο σημείο αναφοράς αποτελεί η ενσωμάτωση στο Xbox 360 του Kinect, του περιφερειακού που επιτρέπει στους παίκτες να χρησιμοποιούν το σώμα και τη φωνή τους για τον έλεγχο του παιχνιδιού. Το Kinect λανσαρίστηκε το 2010 και πλέον είναι διαθέσιμο και με την κονσόλα νέας γενιάς της εταιρείας, του Xbox One.

Το Xbox 360 ήταν η κονσόλα που καθιέρωσε τη Microsoft στον συγκεκριμένο χώρο του gaming. Πλέον η εταιρεία στοχεύει στη μεταπήδηση των χρηστών στο Xbox One χρησιμοποιώντας σαν δέλεαρ το περίφημο backwards compatibility και παράλληλα στη διασύνδεση του PC με την κονσόλα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons