18χρονη ανατινάζεται

by Stefanos Kofopoulos • On 07-11-2006 • AT 2:04 pm • 8 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

Η αγνώστου ταυτότητας 18χρονη Παλαιστίνια ανατίταξε τον εαυτό της σε άλλη μια επίθεση αυτοκτονίας εναντίων Ισραηλινών στην περιοχή της Γάζας.

Δεν μου κάνει εντύπωση το γεγονός της επίθεσης αυτοκτονίας όσο ότι ο εκτελεστής ήταν μια 18χρονη κοπέλα. Μιλάμε για ένα κοριτσάκι που να πάρει ο διάολος. Ένα κοριτσάκι με δηλητηριασμένο εγκέφαλο από την διαολεμένη προπαγάνδα για την καταστολή κάποιων καραγκιόζηδων!

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

8 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Όταν ένα κορίτσι που έχει μπροστά του 2 επιλογές , την ζωή στην επίγεια κόλαση (με όλους τους αποκλεισμούς, πείνα , πιθανόν να έχασε σε κάποια επιχείρηση των ισραηλινών και τους δικούς της ) ή το να πεθάνει ώστε να πλήξει τον εχθρό που της αφαιρεί το δικαίωμα να ζει σαν άνθρωπος δεν θεωρώ καμμία επιλόγή αλλά 1 μονόδρομο… Τώρα αν η βία με αυτόν τον τρόπο είναι απάντηση στη βία των ισραηλινών δεν μπορώ να το κρίνω.Αλλά ακόμα και τώρα η διεθνής κοινότητα εθελοτυφλεί πως το Ισραήλ καταπατά ολα τα ανθρώπινα δικαιώματα, και κάνει επίθεση στο Λίβανο… πως αλλιώς να ακουστεί αυτή η φωνή αυτών των ανθρώπων;

 2. Έχεις απόλυτο δίκιο. Και εγώ την ίδια αγανάκτηση έχω όταν ακούω για όλα αυτά τα περιστατικά αλλά δεν μπορείς να φανταστείς πόσο περίπλοκα είναι όλα αυτά.

  Πριν λίγες εβδομάδες είχα την ευκαρία να παρακαλουθήσω ένα workshop των Ηνωμένων Εθνών μαζί με άλλους νέους από τις Euromed χώρες και είδα ότι είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση.

  Και κάτι “άσχετο” αλλά επειδή αυτά τα workshops είναι σημαντικά και οι εμπειρίες που μπορεί να αποκομίσει κάποιος ανεκτίμητες, προτείνω σε όσους νέους ενδιαφέρονται για το τι γίνεται στον κόσμο, να ρίχνουν μία ματιά στις ιστοσελίδες των Anna Lindh Foundation και THIMUN Youth Assembly για το τι γίνεται και να συμμετέχουν σε όλα αυτά.

 3. Κάποιος πρέπει να κάνει το βήμα και να αλλάξει. Οι φόνοι δεν είναι λύση!

 4. Εσύ πας στο άλλο άκρο. Δεν είναι λύση αυτή. Θα προτιμούσα για αρχή η διεθνής κοινότητα να σταματήσει να κάνει την πάπια, να βγει από τον όμοργο κόσμο της φιλανθρωπίας και να κάνει κάτι που να πάρει ο διάολος.

  Να εκδηλώσει την αντίδραση της, να δείξει ότι παρατηρεί και έχει διάθεση να συμμετάσχει.

 5. Τι περιμένετε μωρέ όταν η Παλαιστινιακή οικονομία στην ουσία έχει καταρρεύσει, η ανεργία είναι δεν είναι περί το 50%+ και οι Ισραηλινοί έχουν καταλάβει παράνομα τα Παλαιστινιακά εδάφη;

 6. Κάποιος να κάνει την διαφορά!

 7. (Θρησκευτικός Φανατισμός + Καθημερινή Καταπίεση) x Αθλια οικονομική Κατάσταση =
  α. Αυθόρμητες ακραίες αντιδράσεις
  β. Προτροπή από τρίτους σε ακραίες αντιδράσεις για δικά τους συμφέροντα (βλέπε τους ακραίους μουσουλμάνους σε άλλες χώρες που δε θέλουν να προχωρήσει η ειρηνευτική διαδικασία, ισραηλινούς προβοκάτορες ή ό,τι άλλο)

  => Περισσότερη καταπίεση, χειρότερη οικονομική κατάσταση, περισσότερος φανατισμός

  Η μόνη λύση: Η μη βια – μπορούμε δε μπορούμε – το μόνο που μπορεί να σταματήσει τον φαύλο κύκλο

 8. Δώστε πατρίδα στους Παλαιστινίους… α, ναι επίσης Χαμας και Χεζμπολλάχ να σταματήσουν τις εσωτερικές έριδες τους…

Top

Show Buttons
Hide Buttons