Ταχύτερα Android updates με το Project Treble της Google

by Nikos Kaimakamis • On 16-05-2017 • AT 1:25 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

H Google ανακοινώνει το Project Treble, το οποίο φιλοδοξεί να εξαλείψει τις καθυστερήσεις στην αναβάθμιση των Android συσκευών. 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Engadget, το Project Treble θα είναι διαθέσιμο σε όλες τις συσκευές με Android O και μετά, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει να διατίθεται δοκιμαστικά ως developer preview στις συσκευές Google Pixel. H Google τονίζει ότι οι συνεργαζόμενοι κατασκευαστές που επέλεγαν το Android ως το λειτουργικό σύστημα των smartphones τους έβρισκαν κίνηση υψηλού κόστους και μεγάλων χρονικών απαιτήσεων την αναβάθμιση του λειτουργικού των μοντέλων τους, κάτι που η Google υπόσχεται να σταματήσει μετά την παρουσίαση της πλατφόρμας του Project Treble.

To Project Treble θα κάνει πιο εύκολη τη διαδικασία διάθεσης των updates, καθώς θα προσφέρει όλες τις απαραίτητες υποδομές για την μετάβαση και τον έλεγχο από την μία παλαιότερη έκδοση του Android σε μία μεταγενέστερη. Η Google υπόσχεται ότι στον κώδικα του Android Open Source Project θα ενσωματώσει όλες τις αλλαγές που κάνουν οι κατασκευαστές chips και άλλων στοιχείων από χώρα σε χώρα, έτσι ώστε να μην είναι αναγκασμένοι να περνούν μόνοι τους όλες τις αλλαγές σε κάθε νέα έκδοση του Android.

Όλες οι παραπάνω κινήσεις δείχνουν ότι η Google επιδιώκει να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο το μερίδιο χρήσης του Android, προσφέροντας ομογένεια ανάμεσα στις εκδόσεις.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons