Ταχείς ρυθμούς ανάπτυξης για το cloud δείχνει έρευνα της SAP

by George Polyzos • On 07-04-2015 • AT 10:48 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

cloud

Έρευνα της SAP και της Oxford Economics καταδεικνύει την αξία του cloud για τις επιχειρήσεις και τις αυξανόμενες επενδύσεις στον συγκεκριμένο τομέα.

Καθώς το cloud ανέρχεται σε κυρίαρχο επιχειρηματικό μοντέλο τόσο για τους επαγγελματίες της πληροφορικής, όσο και για άλλα επιχειρηματικά στελέχη ανά τον κόσμο, ένα ποσοστό τελειοποίησης και συντονισμού αποτελεί υγιές μέρος της διαδικασίας. Με άλλα λόγια από τα πρώτα του βήματα, το cloud βρίσκεται σε μια διαρκή εξελικτική πορεία.

Την τάση αυτή επεσήμανε η SAP κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων παγκόσμιας έρευνας που πραγματοποίησε σε συνεργασία με την Oxford Economics και η οποία επιβεβαιώνει ότι το cloud δεν είναι μόνο ένα δημοφιλές επιχειρηματικό μοντέλο όπως επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι τα δύο τρίτα (69%) των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα αναμένεται να κάνουν συντηρητικές έως σημαντικές επενδύσεις στον τομέα του cloud τα επόμενα τρία χρόνια.

Πλέον, οι επιχειρήσεις επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους αναφορικά με τη χρήση του Cloud και σε περιοχές πέρα από την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα που αφορούν σε συγκεκριμένα επιχειρηματικά οφέλη, όπως είναι η ανάπτυξη καινοτομίας στην αλυσίδα τροφοδοσίας, η διαχείριση ταλέντων, η συνεργασία και τα analytics.

Προς το τέλος του 2014, η Oxford Economics διενέργησε έρευνα σε 200 στελέχη από όλο τον κόσμο και συνέκρινε τα αποτελέσματα με την ίδια έρευνα που είχε πραγματοποιηθεί το 2012. Το δείγμα αποτελείτο από στελέχη εταιρειών σε 11 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βραζιλίας, της Γερμανίας και της Κίνας, και αφορούσε σε C level, επικεφαλής επιχειρηματικών μονάδων, καθώς και στελέχη πληροφορικής και εκτελεστικά στελέχη που εκπροσωπούν τον τραπεζικό κλάδο, τη λιανική και τις τηλεπικοινωνίες.

Τα ευρήματα της έρευνας αντανακλούν το γεγονός ότι οι εταιρείες με σημαντική εμπειρία στο cloud είναι ενθουσιασμένες με την δυνατότητα που τους παρέχει να επαναπροσδιορίζουν την επιχείρηση τους. Τα βασικά ευρήματα περιλαμβάνουν:

  • Η στρατηγική cloud αποτελεί γεγονός με το σχεδιασμό μεγάλων επενδύσεων: Η πλειονότητα των ερωτηθέντων (99%) δήλωσαν ότι το cloud computing αποτελεί σήμερα μέρος της επιχειρηματικής στρατηγικής της εταιρείας τους. Παραπάνω από τα δύο τρίτα (69%) των επιχειρήσεων σχεδιάζουν την υλοποίηση συντηρητικών έως υψηλών επενδύσεων στο cloud τα επόμενα τρία χρόνια ενώ, σχεδιάζουν τη μετάβαση των βασικών επιχειρηματικών λειτουργιών τους στο cloud. Όπως υποστήριξαν οι συμμετέχοντες, μέσα σε τρία χρόνια, τομείς όπως η καινοτομία, η έρευνα και η ανάπτυξη και η εφοδιαστική αλυσίδα θα στηρίζονται σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό στο cloud.
  • Το Cloud έχει μετασχηματιστική επίδραση: Σύμφωνα με τηλεφωνική έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2014, σχεδόν το ένα τρίτο (33%) των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η υιοθέτηση του cloud computing είχε μια μετασχηματιστική επίδραση στην απόδοση της επιχείρηση τους.
  • Ενίσχυση των Big Data: Αύξηση κατά 10% παρουσίασε το ποσοστό των ερωτηθέντων που θεωρούν ότι η χρήση των Big Data σε πραγματικό χρόνο είναι στρατηγικής σημασίας, με το 59% να δηλώνουν ότι χρησιμοποιούν το cloud για την καλύτερη διαχείριση και ανάλυση των δεδομένων, οποιαδήποτε στιγμή και από οποιοδήποτε σημείο – μια αύξηση κατά 10% σε σχέση με το 2012.

[Δ.Τ. SAP]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons