Τα Windows smartphones δεν θα ξεπεράσουν το 5%

by Nikos Kaimakamis • On 29-12-2015 • AT 11:09 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Microsoft-Lumia

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της IDC, το μερίδιο της αγοράς των Windows smartphones δεν πρόκειται να ξεπεράσει το 5%. 

Οι μετρήσεις της IDC για την παρούσα κατάσταση της αγοράς smartphones και τις τάσεις που επικρατούν σε αυτή δείχνουν ότι τα κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό σύστημα της Microsoft δεν ξεπερνούν σήμερα το 2.2% της παγκόσμιας αγοράς, ενώ παρόλο που τα Windows 10 δείχνουν να κατακτούν τις προτιμήσεις του κοινού, η κινητή εκδοχή τους δεν φαίνεται να έχει την ίδια μοίρα.

Έτσι, η IDC προβλέπει ότι μέχρι και το 2019 η κατάσταση της αγοράς για τα Windows smartphones δεν θα αλλάξει. Στο μέλλον το μερίδιο της αγοράς τους θα παραμένει κάτω από το 5% με πιο πιθανό ποσοστό να είναι τα 2.4%.

Ούτε η έλευση των Windows 10 δεν φαίνεται να είναι το κλειδί για μία καλύτερη εμπορική πορεία, ενώ το γεγονός ότι η μέση τιμή για την απόκτηση ενός Windows smartphone είναι χαμηλότερη από την αντίστοιχη τιμή ενός Android smartphone δεν φαίνεται να βοηθά την εμπορική πορεία των Windows smartphones.

Τα χρώματα με τα οποία σκιαγραφεί το μέλλον των Windows smartphones η IDC δεν μπορούν να θεωρηθούν ζωηρά, ακόμα και μετά την πολυαναμενόμενη ευρεία εγκατάσταση των Windows 10 ως αναβάθμιση σε πολλά μοντέλα της οικογένειας Lumia.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons