Τα Windows 10 ξεπερνούν τα Windows 7 σε αριθμό ενεργών χρηστών

by Nikos Kaimakamis • On 06-01-2019 • AT 2:30 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Computing

Ένα ορόσημο κατέκτησαν τα Windows 10, ξεπερνώντας για πρώτη φορά σε αριθμό ενεργών χρηστών τα Windows 7. 

Έχουν περάσει τρία χρόνια από την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας των Windows 10 και η Microsoft πλέον μπορεί να καυχιέται ότι η νεότερη έκδοση είναι η πλέον δημοφιλής ανάμεσα στα λειτουργικά συστήματα των προσωπικών υπολογιστών σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα Windows 7 είχαν ξεκινήσει την εμπορική τους πορεία το 2009, ενώ στο τέλος του επόμενου έτους θα σταματήσει η επίσημη υποστήριξή του από την Microsoft.

Τα στοιχεία από τον Δεκέμβριο του 2018 που έδωσε στη δημοσιότητα το Net Market Share, πιστοποιούν ότι το 39.22% των μηχανημάτων του δείγματος χρησιμοποιεί τα Windows 10 ως λειτουργικό σύστημα, έναντι ποσοστού 36.9% που χρησιμοποιεί τα Windows 7. Και άλλοι φορείς πιστοποιούν την πρωτοκαθεδρία των Windows 10 έναντι του Windows 7.

Παρόλα αυτά, δεν είναι όλα ρόδινα στην πορεία των Windows 10 μέχρι τώρα, αφού η Microsoft έχει πλέον εγκαταλείψει την προσπάθειά της να έχει τα Windows 10 εγκατεστημένα σε 1.5 δισεκατομμύρια συσκευές, ενώ πολύ μικρή ήταν η πορεία εγκατάστασης του October 2018 update των Windows 10, το οποίο στην αρχή προκάλεσε αρκετά προβλήματα, μέχρι να γίνει διαθέσιμη η ασφαλέστερη και σταθερή έκδοση 1809. Το update σταμάτησε να διατίθεται αυτόματα στους χρήστες, οι οποίοι μπορούσαν να επιλέξουν εάν θα το κατεβάσουν ή όχι.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μετράνε και τα συστήματα που δεν κάθονται με του τα 7αρια, και τους χρήστες που θέλουν να πάνε πίσω στα 7αρια αλλά φοβούνται/δεν ξέρουν/δεν παίζουν φράγκα να το κάνουν????

    Πιστεύω αν λέγανε στον κόσμο με τα νέα pc/laptop πώς έχουν δικαίωμα επιλογής η να τους έχουν τα 10 αλλά όποιος ήθελε με απλό τρόπο να “υποβάθμιζε” τα win του στα 7 τα νούμερα θα ήταν πολύ διαφορετικά.

ΠΕΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Top

Show Buttons
Hide Buttons