Τα Windows 10 έρχονται επίσημα στις 29 Ιουλίου – Απαιτήσεις και περιορισμοί

by George Polyzos • On 02-06-2015 • AT 1:49 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

Windows 10-02

Η Microsoft ανακοίνωσε επίσημα ότι το νέο της λειτουργικό σύστημα, Windows 10, θα είναι διαθέσιμο στις 29 Ιουλίου, ενώ έδωσε στη δημοσιότητα και τη διαδικασία αναβάθμισης, για τη διευκόλυνση των χρηστών.

Η δωρεάν αναβάθμιση θα μπορεί να γίνει για τους χρήστες των λειτουργικών συστημάτων Windows 7 και 8.1, οι οποίοι μπορούν να προχωρήσουν σε «κράτηση» της δωρεάν αναβάθμισής τους μέσω του σχετικού εικονιδίου που έχει ήδη κάνει την εμφάνισή του στην taskbar.

Σε περίπτωση που οι εν λόγω χρήστες προχωρήσουν στην αναβάθμιση θα πρέπει ωστόσο να γνωρίζουν ότι θα υπάρξουν και μια σειρά από «απώλειες». Καταρχήν η μετάβαση στα Windows 10 θα σημάνει την οριστική απόσυρση του Windows Media Center, ενώ θα απουσιάζουν επίσης το παιχνίδι Hearts και τα desktop gadgets που υπήρχαν διαθέσιμα στα Windows 7.

Επιπλέον, στην περίπτωση που ο χρήστης συνεχίζει να χρησιμοποιεί floppy disks θα πρέπει να εγκαταστήσει εκ νέου τους drivers. Ακόμη, η Microsoft προειδοποιεί ότι για την αναπαραγωγή DVD θα πρέπει να χρησιμοποιεί «ξεχωριστό λογισμικό αναπαραγωγής».

W10_Laptop_AUX_Clock-01

Πέρα από τις παραπάνω «απώλειες», θα υπάρχουν και μια σειρά από περιορισμοί για ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του νέου λειτουργικού συστήματος. Πιο συγκεκριμένα, η Cortana θα είναι διαθέσιμη κατά το λανσάρισμα των Windows 10 μόνο στις αγορές των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας, της Κίνας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας και της Ισπανίας.

Η λειτουργία Windows Hello, η οποία προσφέρει υποστήριξη χρήσης διαφόρων βιομετρικών passwords, θα απαιτεί κάμερα υπερύθρων για την αναγνώριση του προσώπου ή υποστηριζόμενο αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος. Επιπλέον, οι εφαρμογές streaming Xbox Music και Xbox Video θα έχουν τους συνήθεις περιορισμούς αδειών χρήσης περιοχής.

Οι χρήστες των εκδόσεων Pro και Enterprise των Windows 10 θα μπορούν να επιλέγουν τον τρόπο και τον χρόνο εγκατάστασης των updates. Αντίθετα, σε όλες τις υπόλοιπες εκδόσεις τα updates θα κατεβαίνουν και θα εγκαθίστανται άμεσα, χωρίς δυνατότητα επιλογής του χρήστη.

Οι απαιτήσεις συστήματος για tablets και PCs οριστικοποιήθηκαν και έχουν ως εξής: επεξεργαστής με συχνότητα λειτουργίας 1GHz, μνήμη RAM μεγέθους 1GB, αποθηκευτικό χώρο 16GB και ανάλυση οθόνης τουλάχιστον 1.024 x 600 pixels.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons