Τα Windows 10 εντοπίζουν τα πειρατικά games [UPDATE]

by Nikos Kaimakamis • On 17-08-2015 • AT 10:53 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

Piracy

Μία ακόμα πληροφορία έρχεται να προστεθεί στη φαρέτρα όλων όσων κατηγορούν τα Windows 10 για παραβίαση της ιδιωτικότητας όσων τα χρησιμοποιούν. 

Σύμφωνα με τα τις τελευταίες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας από το WinBeta, τα Windows 10 έχουν την ικανότητα α εντοπίζουν το παράνομο λογισμικό και τα πειρατικά games που χρησιμοποιεί ο χρήστης στο σύστημά του. To Slashgear αναρωτιέται γιατί να δίνει έμφαση στα games η Microsoft και επιλέγει να εξετάσει το ποια είναι πειρατικά ή παράνομα κατεβασμένα. Η προφανής απάντηση σε αυτό είναι ότι η Microsoft θέλει να σταματήσει τη διαδικασία φόρτωσης πειρατικών παιχνιδιών στο Xbox, η οποία περιελάμβανε την αποθήκευση σε έναν υπολογιστή και την χρήση ενός εξωτερικού μέσου για να μπορεί κανείς να τα παίξει στην κονσόλα του.

Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα εάν η Microsoft θα μπορέσει να δώσει τα στοιχεία που θα μπορεί να συλλέγει από την πειρατική χρήση εφαρμογών στα Windows 10. Δεν αποκλείεται πάντως, η μόνη κίνηση που θα κάνει η Microsoft να είναι να θέτει εκτός λειτουργίας το πειρατικό λογισμικό στα Windows 10, μετά τον εντοπισμό του. Εγείρονται διάφορα νομικά ζητήματα μετά από την αποκάλυψη της λειτουργίας των Windows 10, επομένως το ζήτημα αυτό σίγουρα θα μας απασχολήσει περαιτέρω στο μέλλον.

UPDATE (18/8/2015, 11:22): Σε ένα επίσημο σχόλιο στο Reddit για το θέμα διαψεύδεται πλήρως η παραπάνω είδηση που έκανε το γύρο του Διαδικτύου. Στο Reddit σημειώνεται ότι στο Microsoft Services Agreement τονίζεται ότι θα γίνεται αυτόματος έλεγχος του λογισμικού προκειμένου να διορθώνονται τα ζητήματα που προκύπτουν από πειρατικό λογισμικό ή μη εγκεκριμένο hardware. Προκειμένου ο χρήστης να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το υλικό ή το λογισμικό του θα πρέπει να κάνει αναβαθμίσεις. Σε καμία περίπτωση η Microsoft δεν φαίνεται διατεθειμένη να προβεί σε μέτρα κάθε είδους για όσους έχουν πειρατικό λογισμικό και games στα Windows 10. Αυτό ισχύει για τα Xbox Games και το Xbox Live, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα. Θα παρακολουθούμε το ζήτημα και θα σας κρατούμε ενήμερους για τυχόν νεότερα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons