Τα Windows 10 δεν θα είναι NT 6.4

by Nikos Kaimakamis • On 25-11-2014 • AT 3:02 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

windows_product_family

H Microsoft με τα Windows 10 κάνει ένα βήμα προς την λύση του προβλήματος με την αριθμητική διαφοροποίηση των εκδόσεων του λειτουργικού της συστήματος. 

Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα κάθε νέα έκδοση των Windows εξαιτίας της συνένωσης των εκδόσεων NT με την έκδοση που ήταν βασισμένη στο DOS είχε ένα όνομα που δεν ταίριαζε με την εμπορική ονομασία των Windows. Έτσι, τα Windows 7 ήταν στην ουσία τα Windows NT 6.1 και τα Windows 8.1 ήταν τα Windows NT 6.3, επομένως λογικά θα υπέθετε κανείς ότι το νέο λειτουργικό σύστημα Windows 10 θα ήταν η έκδοση Windows NT 6.4.

Κάτι τέτοιο τελικά δεν ισχύει και έτσι στην τελική έκδοση των Windows 10, θα υπάρχει και η έκδοση 10.0 του Kernel, στοιχείο το οποίο, σύμφωνα με το Ars Technica, θα βοηθήσει στην ορθή λειτουργία ορισμένων εφαρμογών που λόγω κακού σχεδιασμού, ζητούν την έκδοση του Kernel και εξαιτίας της διαφορετικής ονοματοδοσίας προκαλούνται bugs και ασυμβατότητες. Και πάλι, σύμφωνα με την μακροσκελή ανάλυση του Ars Technica, θα είναι περισσότερο ασφαλές να υπάρχει το ίδιο νούμερο με την έκδοση του Kernel και του λειτουργικού συστήματος.

Σε κάθε περίπτωση, μία μάλλον λάθος επιλογή των Windows, φαίνεται πως διορθώνεται με την έλευση του νέου λειτουργικού συστήματος, ενώ δεν έχει γίνει κάποια επίσημη ενημέρωση εκ μέρους της Microsoft.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons