Τα smartwatches πεδίο αντιπαράθεσης για Google και Samsung

by George Polyzos • On 18-07-2014 • AT 3:24 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Samsung_Gear_Live_Wine_Red_4

 

Ένα νέο πεδίο αντιπαράθεσης έχει προκύψει ανάμεσα στην αμερικανική Google και την κορεατική Samsung, και αυτό δεν είναι άλλο από το λειτουργικό σύστημα στα νέα «έξυπνα ρολόγια» της δεύτερης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «The Information» ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Larry Page, είναι δυσαρεστημένος από την επιλογή της Samsung να επιλέξει το λειτουργικό σύστημα Tizen σαν πλατφόρμα λογισμικού στα νέα της smartwatches.

Μάλιστα, στο δημοσίευμα περιγράφεται και μία συνάντηση ανάμεσα στον επικεφαλής της Google και στον αντιπρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Samsung, Jay Y. Lee. Σε αυτή ο Page εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την απόφαση της Samsung να χρησιμοποιήσει το Tizen στα νέα Gear 2 και Gear Fit, και όχι το Android Wear της Google.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της Samsung το Tizen πρόκειται να παίξει σημαντικό ρόλο στα μελλοντικά σχέδιά της σε ότι αφορά τις wearable συσκευές, ειδικά μετά τις συνεχείς καθυστερήσεις στην επίσημη παρουσίαση ενός smartphone που θα «τρέχει» το λογισμικό της κορεατικής εταιρείας.

Θα πρέπει βέβαια να υπενθυμίσουμε ότι η Samsung έχει παρουσιάσει και ένα smartwatch με Android Wear, το Gear Live, το οποίο όμως αποτελεί βασικά μία έκδοση του Gear 2 με κάποιες τροποποιήσεις για να τρέχει το λειτουργικό της Google. Ακριβώς αυτό το γεγονός θεωρήθηκε από την Google απόδειξη ότι η Samsung δεν «στήριξε» ενεργά το λανσάρισμα του Android Wear.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο εταιρείες διατηρούν μία σχέση γεμάτη εντάσεις σχετικά με το λειτουργικό σύστημα Android της Google και πώς αυτό χρησιμοποιείται από τη Samsung.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons