Τα smartphones γίνονται μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο

by Nikos Kaimakamis • On 06-02-2017 • AT 11:15 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

H Ολυμπιάδα Tokyo 2020 θα εφαρμόσει μία καινοτομία στο θέμα των μεταλλίων τα οποία θα προέρχονται από… smartphones. 

Ένα μέσο smartphone περιέχει αρκετή ποσότητα μετάλλων, τα οποία μπορούν να ανακυκλωθούν μέσα από ειδική επεξεργασία. Η οργανωτική επιτροπή του Tokyo 2020 έχει θέσει ως στόχο της τη βιωσιμότητα των επιλογών για την Ολυμπιάδα, επιλέγοντας ενέργειες όπως η ανακύκλωση παλιών smartphones με σκοπό την άντληση υλικών για την κατασκευή των μεταλλίων.

Σύμφωνα με το Gizmodo, το Tokyo 2020 θα χρησιμοποιήσει και υλικά από διάφορα άλλα gadgets εκτός από smartphones για να κατασκευάσει τα μετάλλια που θα δοθούν στους αθλητές που θα διακριθούν σε όλα τα αγωνίσματα. Η οργανωτική επιτροπή του Tokyo 2020 θέτει φιλόδοξα σχέδια για την ποσότητα των μετάλλων που θα καταφέρει να αντλήσει από τα ανακυκλωμένα smartphones. Έτσι, γίνεται λόγος για 8 τόνους μετάλλων από ανακυκλωμένες ηλεκτρονικές συσκευές, όπως είναι ο χρυσός, ο άργυρος και ο χαλκός.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα γίνει χρήση πολύτιμων μετάλλων από ανακυκλωμένα υλικά που προέρχονται από ηλεκτρονικές συσκευές και smartphones, στο πλαίσιο μίας Ολυμπιάδας, αλλά δεν μπορούμε παρά να επικροτήσουμε την πρωτοβουλία του Tokyo 2020. Συνολικά, θα κατασκευαστούν 5.000 μετάλλια από τα υλικά που θα προκύψουν από τα παλιά κινητά που θα δωρίσει το κοινό.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons