Τα σκάνδαλα δεν επηρεάζουν τα κέρδη του Facebook

by Nikos Kaimakamis • On 08-05-2018 • AT 10:09 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Μπορεί το Facebook να ήταν πρώτο σε αρνητική δημοσιότητα τελευταία, αλλά τα οικονομικά του αποτελέσματα παραμένουν θετικά. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2018, το Facebook απέκτησε ένα εκατομμύριο νέους ενεργούς χρήστες στις ΗΠΑ και τον Καναδά, παρόλο που το Facebook ταλανιζόταν από το σκάνδαλο της Cambridge Analytica για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων των χρηστών του.

Είναι τελικά οι χρήστες του πλέον δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου του πλανήτη που φαίνεται να μην ανησυχούν τόσο πολύ για τα προσωπικά τους δεδομένα; Η αύξηση στον αριθμό των χρηστών του όσο και η αντίστοιχη αύξηση των κερδών του Facebook κατά 63% δίνουν μία απάντηση στο παραπάνω ερώτημα.

Ο πληθυσμός του Facebook τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές σε επίπεδο μηνιαίων χρηστών έχει φτάσει τα 2,2 δισεκατομμύρια, γεγονός που πιστοποιεί ότι έχει σημειωθεί αύξηση σε ποσοστό 13% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του περασμένου έτους. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σκάνδαλο Cambridge Analytica εκτιμάται, σύμφωνα με το Πρακτορείο Reuters, ότι έχει επηρεάσει περισσότερο από 87 εκατομμύρια χρήστες του Facebook.

Για το Facebook, το σκάνδαλο Cambridge Analytica ήταν μια κρίσιμη στιγμή για την πορεία της εταιρείας, ενώ τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου δείχνουν ότι δεν ήταν ικανό να επηρεάσει τη συνολική οικονομική πορεία του.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons