Τα σημαντικότερα νέα από το Microsoft Build 2016

by Nikos Kaimakamis • On 31-03-2016 • AT 11:48 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing Newsroom

satya-nadella

To Microsoft Build 2016 είναι γεμάτο από ενδιαφέρουσες ειδήσεις όπως είναι η συνεργασία της εταιρείας με την Canonical. 

Έχουμε αναφερθεί σε άλλο post στην είσοδο του Ubuntu στο οικοσύστημα των Windows 10, το οποίο αποτελεί μία εξέλιξη που θα μας απασχολεί ολοένα και περισσότερο στο μέλλον. Η άλλη μεγάλη είδηση που προέκυψε είναι η κυκλοφορία του επόμενου πακέτου αναβάθμισης για τα Windows 10 το καλοκαίρι, το οποίο θα περιλαμβάνει ανάμεσα στα άλλα και εφαρμογές τόσο για το Facebook όσο και για το Instagram.

Αναφορικά με τον θόρυβο που δημιουργήθηκε γύρω από bot Tay, που κατηγορήθηκε για ρατσιστική συμπεριφορά, όλα δείχνουν ότι το εργαλείο της Microsoft θα μας αφήσει… χρόνους. Από την άλλη, η Microsoft είναι έτοιμη να ενσωματώσει πιο πολύ τη χρήση stylus στα Windows 10. To HoloLens απασχολεί έντονα την εταιρεία που φαίνεται να επενδύει πολύ σε αυτό, με διάφορες χρήσεις, αλλά και την προετοιμασία του για την εμπορική του πορεία.

Ένας άλλος τομέας στον οποίο επενδύει πολύ η Microsoft είναι η Cortana, την οποία θέλει να ενσωματώσει σε διάφορες εφαρμογές, όπως το Skype, αλλά και να τη βοηθήσει να επεκταθεί σε νέες χώρες και άλλες γλώσσες. Στο Windows Store θα υπάρχει πλέον η Cortana Collection, η οποία θα περιλαμβάνει όλες τις εφαρμογές που την υποστηρίζουν. Παράλληλα, η Microsoft δίνει έμφαση στη δημιουργία και εξέλιξη bots για διάφορες εφαρμογές.

Το Xbox One μετατρέπεται σε development πλατφόρμα, ενώ η κονσόλα μπορεί να συνεργάζεται πλέον και με Windows υπολογιστές για μεγαλύτερη αλληλεπίδραση στο gaming. Τα νέα από το Microsoft Build δεν σταματούν, επομένως μείνετε συντονισμένοι για όλα όσα θα ανακοινώσει εκεί η εταιρεία.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons