Τα πρώτα συμπεράσματα από την επίθεση του WannaCry – Τρόποι προστασίας

by Nikos Kaimakamis • On 16-05-2017 • AT 11:53 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι επίκειται ένα δεύτερο κύμα επιθέσεων του ransomware WannaCry, καλό είναι να είμαστε όλοι προετοιμασμένοι.

Η χρήση προγραμμάτων προστασίας από κακόβουλο λογισμικό, η επιλογή χρήσης του λειτουργικού συστήματος Linux, η τακτική χρήση του Windows Update από όσους χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα της Microsoft είναι μερικές από τις βασικές μέριμνες όλων όσων βρίσκονται καθημερινά πίσω από την οθόνη ενός υπολογιστή. Συνοψίζοντας τα συμπεράσματα μετά από το πρώτο κύμα επιθέσεων, το Geekwire δίνει μερικές χρήσιμες συμβουλές σε όλους τους χρήστες. Η πρώτη από αυτές είναι να μην παραμελεί κανείς το update του συστήματός του, η δεύτερη να γίνεται έλεγχος για τις νεώτερες εκδόσεις των προγραμμάτων που χρησιμοποιούνται καθημερινά, όπως είναι οι browsers και η τρίτη, να υπάρχει πάντοτε ένα σχέδιο για το ενδεχόμενο καταστροφής, με τη λήψη αντιγράφων ασφαλείας.

Το GeekWire σημειώνει ότι δεν υπάρχει η τέλεια ασφάλεια, έτσι – εκτός από τη χρήση ενός πραγματικά καλού προγράμματος προστασίας από malware θα πρέπει κανείς να έχει ολοκληρωμένη προστασία σε διαφορετικά στάδια, δηλαδή ένα firewall, ένα αντιβιοτικό πρόγραμμα και ούτω καθ’ εξής. Όσοι έχουν μολυνθεί, θα πρέπει να αποσυνδέσουν τους μολυσμένους υπολογιστές από το δίκτυο, να προστατεύσουν τα κρυπτογραφημένα αρχεία τους και γενικά να μην είναι ευκολόπιστοι σε ύποπτα links στο Internet.

H επέκταση του WannaCry εκτιμάται ότι βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, αλλά θεωρείται σημαντικό ότι έχουν βρεθεί τα απαραίτητα αντίμετρα, ενώ έχουν εμφανιστεί πληροφορίες στο Διαδίκτυο, όπως για παράδειγμα στο Wired, που θέλουν το WannaCry να συνδέεται με βορειοκορεάτες hackers.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons