Τα πρώτα Vaio laptops χωρίς τη Sony

by George Polyzos • On 01-07-2014 • AT 2:33 pm • 3 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

Vaio_Pro_11

 

Η Sony ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την αγορά των προσωπικών υπολογιστών τον περασμένο Φεβρουάριο και η ανεξάρτητη πλέον Vaio ανακοίνωσε τα πρώτα της μοντέλα laptops, σε ειδική εκδήλωση στο Τόκιο.

Σε αυτή την εκδήλωση η νέα εταιρεία συστήθηκε εκ νέου στο κοινό σαν μια ιαπωνική «μικρή εταιρεία κατασκευής υπολογιστών». Ωστόσο, τα νέα μοντέλα που παρουσιάστηκαν,  δύο Pro και ένα Fit, ακολουθούν τις σχεδιαστικές γραμμές των προκατόχων τους χωρίς να παρουσιάζουν, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, κάτι ιδιαίτερα καινοτόμο.

Τα μοντέλα που παρουσιάστηκαν είναι τα Vaio Pro 11, Vaio Pro 13 και Vaio Fit 15E. Τα δύο μοντέλα της σειρά Pro ενσωματώνουν οθόνες 11,6 και 13,3 ιντσών, σε συνδυασμό με επεξεργαστή Intel Core i7, μνήμη μεγέθους RAM 4GB, αυτονομία που φτάνει τις 11,5 ώρες και λειτουργικό σύστημα Windows 8.1.

Ανάλογα είναι και τα χαρακτηριστικά του μοντέλου της σειράς Fit, με τη διαφορά ότι ενσωματώνει οθόνη διαγωνίου 15 ιντσών και δεν ακολουθεί τις λεπτές γραμμές των μοντέλων Pro. Όλα τα νέα μοντέλα χρησιμοποιούν οθόνες Full HD τεχνολογίας Triluminos, προφανώς κληρονομιά από τη Sony. Όλα τα νέα laptops θα κυκλοφορήσουν στην ιαπωνική αγορά, χωρίς να προβλέπεται να κυκλοφορήσουν και εκτός Ιαπωνίας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Sony πούλησε το τμήμα προσωπικών υπολογιστών (Vaio PC) τον Φεβρουάριο στην Ιαπωνική εταιρεία Japan Industrial Partners. Για τις ανάγκες της νέας, ανεξάρτητης εταιρείας Vaio προσλήφθηκαν πρώην εργαζόμενοι της Sony, ενώ και η ίδια η Sony συμμετείχε με ποσοστό 5% στο αρχικό κεφάλαιο της νέας εταιρείας.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θα αγόραζα πάντως ένα καινούριο vaio, τύπου fit αλλά με περίβλημα ανθρακονήματος και πολύ μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας.

  2. Δυστυχώς, τα νέα Vaio θα είναι περιορισμένα στην ιαπωνική αγορά. Άγνωστο παραμένει αν κάποια από τα επόμενα μοντέλα προωθηθούν και στη διεθνή αγορά.

  3. .. PS … EPISIS THA ITHELA AN GINETE KAPION TILEFONIKO ARITHMO SAS GIA EPIKINONIA. ….INE EFIKTO KATI TETIO..? EFCHARISTO.

Top

Show Buttons
Hide Buttons