Τα οχήματα της Tesla γίνονται αγωνιστικά

by Nikos Kaimakamis • On 14-03-2016 • AT 11:08 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

elon-musk-tesla

Η Tesla θα βάλει τα οχήματά της στη σειρά αγώνων Electric GT World Series από τις αρχές του 2017 και έπειτα. 

H Tesla συνεργάζεται με την Electric GT Holdings, η οποία θα είναι υπεύθυνη για τη διοργάνωση των αγώνων αυτών, οι οποίοι θα συνθέτουν το δεύτερο πρωτάθλημα αγώνων ηλεκτρικών οχημάτων μετά από τη Formula E. Στο Electric GT World Series θα πάρουν μέρος 10 ομάδες, οι οποίες θα χρησιμοποιούν το Tesla Model S P85+, στο οποίο θα γίνουν όσο το δυνατόν λιγότερες τροποποιήσεις για να συμμετάσχει στους αγώνες.

Το Tesla Model S P85+ έχει έναν ηλεκτρικό κινητήρα απόδοσης 310 ΚWatt με αρκετή ροπή, ενώ η χωρητικότητα της μπαταρίας του αγγίζει τις 85 kWh, στοιχείο που σημαίνει ότι έχει αυτονομία 400 χιλιομέτρων περίπου. Εννοείται ότι η αυτονομία του οχήματος αλλάζει ανάλογα με τις συνθήκες κίνησης, επομένως στο απαιτητικό πλαίσιο ενός αγώνα, αυτή αναμένεται να μειωθεί δραματικά.

tesla model s p85 plus

Οι αγώνες του ηλεκτρικού πρωταθλήματος με τα οχήματα της Tesla θα λάβουν χώρα σε φημισμένες πίστες σε ολόκληρο τον πλανήτη, όπως είναι η πίστα του Νιρμπούρινγκ, το Ντόνιγκτον Παρκ και το σιρκουί της Βαρκελώνης. Οι διοργανωτές του πρωταθλήματος πιστεύουν ότι η χρήση αυτοκινήτων που μπορεί να αγοράσει κανείς θα αυξήσει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ επιδιώκουν να προσθέσουν και άλλα ηλεκτρικά οχήματα στο μέλλον.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons