Τα οικονομικά αποτελέσματα της ΟΤΕGlobe για το 2014

by George Polyzos • On 18-03-2015 • AT 10:07 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

broadband-fibre-router

Η ΟΤΕGlobe ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 2014, σύμφωνα με τα οποία ο κύκλος εργασιών της ανήλθε στα 287,15 εκατομμύρια ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 2% σε σχέση με το 2013.

Από το 2007 η εταιρεία έχει αυξήσει τα έσοδά της κατά 74% (από 165,1 εκατ. ευρώ σε 287,15 εκατ. ευρώ), καταγράφοντας κάθε χρόνο αύξηση του κύκλου εργασιών. Σημειώνεται ότι περίπου το 80% των εσόδων του 2014 προέρχεται από διεθνείς πελάτες.

Παράλληλα η εταιρεία κατέγραψε σημαντική αύξηση της τάξης του 57% στις καθαρές ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες, οι οποίες ανήλθαν σε 15,2 εκ. ευρώ το 2014 από 9,6 εκ. ευρώ το 2013. Αυτό είναι κυρίως αποτέλεσμα της λειτουργικής κερδοφορίας της εταιρείας και της αποτελεσματικότερης διαχείρισης του κεφαλαίου κίνησης.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (ΕΒΙΤDΑ) ανήλθαν το 2014 σε 18,4 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση σε σχέση με το 2013 (23 εκατ. ευρώ). Το γεγονός αυτό οφείλεται κυρίως στην αύξηση του ανταγωνισμού και τη συνεπακόλουθη πτώση τιμών τόσο σε υπηρεσίες τηλεφωνίας (μείωση στα τέλη τερματισμού σε Ελλάδα & Ευρώπη) όσο και δεδομένων στις αγορές όπου κυρίως δραστηριοποιείται η ΟΤΕGlobe (Ελλάδα & Ν.Α. Ευρώπη).

Σημαντικό ρόλο έπαιξε, επίσης, και η καθυστέρηση ή αναστολή υλοποίησης στρατηγικών σχεδίων ανάπτυξης στην ευρύτερη αγορά της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, λόγω του κλίματος αβεβαιότητας και της πολιτικής αστάθειας σε χώρες όπως η Λιβύη.

Εκμεταλλευόμενη το γεωγραφικό πλεονέκτημα της Ελλάδας, η ΟΤΕGlobe εφαρμόζει ήδη την αναπτυξιακή στρατηγική της για εντονότερη δραστηριοποίηση σε νέες αναπτυσσόμενες αγορές, μέσω επενδύσεων και συνεργασιών με μεγάλους διεθνείς παρόχους.

Ήδη από τον Ιανουάριο του 2014 η ΟΤΕGlobe μαζί με 17 διεθνείς τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, ένωσαν τις δυνάμεις τους για την κατασκευή, μέσω κοινοπραξίας, ενός από τα μεγαλύτερα καλωδιακά συστήματα στον κόσμο, το Asia-Africa-Europe-1 (ΑΑΕ-1).

Πρόκειται για το νέο διηπειρωτικό, υποθαλάσσιο καλώδιο, συνολικού μήκους 25.000 χλμ., που αποτελεί ένα από τα ελάχιστα καλωδιακά συστήματα που θα «συνδέσουν» το Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη, με τη Μ. Ανατολή, την Αφρική και την Ευρώπη. Σημαντικό μέρος αυτής της κίνησης, θα περνάει πλέον και από την Ελλάδα μέσω του καλωδιακού σταθμού των Χανίων στην Κρήτη. Οι εργασίες κατασκευής του καλωδίου έχουν ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2016-2017.

Αναλυτικά τα οικονομικά αποτελέσματα της OTEGlobe για τη χρήση 2014 βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα της εταιρείας www.oteglobe.gr.

[Δ.Τ. ΟΤΕGlobe]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons