Τα νέα Windows θα έρθουν με νέο όνομα

by George Polyzos • On 26-09-2014 • AT 2:58 pm • 3 ΣΧΟΛΙΑ
Computing

Microsoft - Nadella

Την προσεχή Τρίτη η Microsoft πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα μία πρώτη γεύση από το επόμενο λειτουργικό της σύστημα, πριν αυτό γίνει εμπορικά διαθέσιμο τους πρώτους μήνες του 2015.

Ωστόσο, δημοσίευμα του Reuters υποστηρίζει ότι η Microsoft σχεδιάζει να λανσάρει το νέο της λειτουργικό σύστημα με νέα ονομασία. Μέχρι σήμερα η επόμενη έκδοση των Windows ήταν γνωστή με την εταιρική κωδική ονομασία «Threshold» ή για τον πολύ κόσμο, παράτυπα ίσως, «Windows 9».

Ενδέχεται όμως τελικά, το νέο λειτουργικό σύστημα να ονομαστεί απλά «Windows», χωρίς κάποιο άλλο συνοδευτικό, για συμβολικούς λόγους αφού θα αντικατοπτρίζει έτσι τη νέα πορεία της Microsoft προς την κατεύθυνση των υπηρεσιών που θα απευθύνονται προς όλες τις πλατφόρμες και τις συσκευές.

Επίσης, θα είναι και μία κίνηση απεμπλοκής από την κακή φήμη που δημιούργησαν σε πολλούς χρήστες τα Windows 8/8.1. Να υπενθυμίσουμε ότι με το τελευταίο λειτουργικό της εταιρείας καθιερώθηκε το περιβάλλον χρήσης Modern, το οποίο ποτέ δεν βρήκε ευρεία αποδοχή από τους χρήστες.

Αν και το συγκεκριμένο user interface σχεδιάστηκε για να διευκολύνει τη χρήση των Windows σε tablets, κατέληξε να προκαλεί σύγχυση στους κλασσικούς χρήστες desktop συστημάτων που επιθυμούσαν τη διατήρηση της τυπικής εμφάνισης με το περιβόητο start-button menu.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η Microsoft έχει αποφασίσει να επιστρέψει στον παραδοσιακό τρόπο εμφάνισης του λειτουργικού της συστήματος, διατηρώντας ωστόσο και την επιλογή λειτουργίας σε μορφή tiles, εάν ο χρήστης το επιθυμεί.

Η Microsoft δεν σχολίασε το δημοσίευμα του Reuters, που σχετίζεται με την ονομασία της μελλοντικής έκδοσης των Windows, επιβεβαίωσε ωστόσο ότι την ερχόμενη Τρίτη θα πραγματοποιηθεί ένα event στο Σαν Φρανσίσκο, το οποίο θα αφορά το επόμενο λειτουργικό σύστημα της εταιρείας.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΙ ΜΑ.ΑΚΙΑ ΚΑΝΑΝΕ.

  2. Windows 8/8.1 was nearly rubish. Please go back to the known old platform

Top

Show Buttons
Hide Buttons