Τα κρυφά χαρακτηριστικά του Microsoft HoloLens

by Nikos Kaimakamis • On 24-08-2016 • AT 10:55 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

HoloLens-hero

Ήρθε η στιγμή για να μάθουμε τι τεχνολογικό εξοπλισμό κρύβει το Microsoft HoloLens στο εσωτερικό του, με τη βοήθεια του Verge.

To Verge απέκτησε ένα developer edition του Microsoft HoloLens, το οποίο ήταν σε κομμάτια και μπορούμε πλέον με βεβαιότητα να ρίξουμε μια καλή ματιά στο εσωτερικό του κράνους ενισχυμένης πραγματικότητας της Microsoft. Στην καρδιά του Microsoft HoloLens βρίσκεται το Holographic Processing Unit, ή αλλιώς HPU, το οποίο αναλαμβάνει το βαρύ έργο, έτσι ώστε το CPU και το GPU της συσκευής να χρησιμοποιούνται για το άνοιγμα των εφαρμογών και την προβολή ολογραμμάτων.

microsoft_hololens_02

Μέσα στο HPU του Microsoft HoloLens υπάρχει ένας 24πύρηνος επεξεργαστής με αρχιτεκτονική 28 nm που κατασκευάζει η TSMC, 65 εκατομμύρια logic gates και 8 MB SRAM, ενώ συνοδεύεται και από μνήμη RAM DDR3 στο 1 GB. Ουσιαστικά το HPU έχει τη δική του μνήμη και μπορεί να εκτελεί ένα τρισεκατομμύριο υπολογισμούς του δευτερόλεπτο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το HPU δεν καταναλώνει μεγάλα ποσά ενέργειας, μόλις 10 W για την αναγνώριση του περιβάλλοντος χώρου με τους αισθητήρες του, αλλά και τις χειρονομίες και τις κινήσεις του χρήστη του.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που μπορούμε να ρίξουμε μια ματιά στο εσωτερικό του Microsoft HoloLens από την στιγμή της πρώτης παρουσίασής του.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons