Τα kill switches μειώνουν τις κλοπές κινητών

by Nikos Kaimakamis • On 13-02-2015 • AT 4:29 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

?????????

Η εφαρμογή του μέτρου των kill switches στα μοντέρνα κινητά εκτιμάται ότι έχει μειώσει την πτώση του αριθμού των κλοπών κινητών σε ποσοστό έως και 50%. 

Σύμφωνα με στοιχεία που προέρχονται από τις πόλεις όπου σημειώνονται οι περισσότερες κλοπές κινητών, τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Σαν Φρανσίσκο, τα περιστατικά έχουν μειωθεί δραματικά. Και οι τρεις πόλεις έχουν ξεκινήσει από το 2013 την πρωτοβουλία SOS που σημαίνει Secure Our Smartphones σε συνδυασμό με τις εταιρείες και τους παρόχους για να αποτρέπουν την κλοπή των προϊόντων τους.

Μέχρι στιγμής, η Apple έχει αποδειχθεί ένας από τους καλύτερους συνεργάτες της πρωτοβουλίας αυτής, καθώς στο iOS 8 έχει ενεργοποιημένη τη λειτουργία απενεργοποίησης της συσκευής, μαζί με το χαρακτηριστικό Find My iPhone. To BBC παρουσίασε στοιχεία που δείχνουν ότι από τότε που η Apple ενεργοποίησε τα kill switches στο iPhone, τα περιστατικά κλοπών μειώθηκαν κατά 50% στο Λονδίνο, κατά 25% στη Νέα Υόρκη και κατά 40% στο Σαν Φρανσίσκο.

Δεν αποκλείεται να δούμε στο μέλλον τα kill switches να αποτελούν στοιχείο του βασικού εξοπλισμού όλων των κινητών που πωλούνται, ώστε να απαλλαγούμε μια και καλή από τα όποια περιστατικά κλοπής. Ήδη, ένας μεγάλος αριθμός κατασκευαστών έχουν υπογράψει συμφωνίες για την δημιουργία kill switches στα μοντέλα που θα παρουσιάσουν από φέτος και μετά στην αγορά.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons